La Setmana Santa més normal en dos anys eleva l’optimisme del sector turístic

Els primers turistes comencen a arribar a la Comunitat Valenciana aquest cap de setmana, festiu en algunes comunitats autònomes

Imatge de la platja de Benidorm aquest divendres
Imatge de la platja de Benidorm, aquest divendres / À Punt NTC

Les previsions d'ocupació per a la setmana santa són optimistes i s'assemblen a les que teniem abans de la pandèmia. Així ho pronostica la patronal hostelera Hosbec, que confia que la Comunitat Valenciana puga el 80% d’ocupació mitjana, amb màxims a localitats com Benidorm, així com a destinacions de la provincia de València i Castelló.

Així ho han explicat en un comunicat en el qual han exposat que la Costa Blanca –amb destinacions com Altea o Calp- té la previsió menys favorable ja que ara com ara té reservat el 66% de llits, però, no obstant això, mantenen les bones expectatives en els altres destomacopms, perquè "ja existeix un volum de reserves confirmades que oscil·la entre el 72 i el 80%" a València i Benidorm.

Les empreses d’hoteleria i restauració s'han esforçat per a reobrir i condicionar els negocis, que en molts casos han estat tancats o treballant a mig gas durant molts mesos. Ara treballen a contrarellotge també a les platges, per a reparar els danys causats pel temporal dels últims dies.

Si es manten les previsions meterològiques, i tenim bon oratge, es preveuen fins i tot increments, amb les reserves d'última hora.  Amb la pandèmia "estabilitzada" en els indicadors de contagi i hospitalaris, i amb el compte arrere per a la retirada de les mascaretes en interiors el 20 d'abril, Espanya encara la Setmana Santa més semblant a la normalitat que es vivia abans de l'esclat de la pandèmia.

També regna l’optimisme als restaurants. Les reserves 'en línia' s'han disparat les ciutats costaneres en aquesta Setmana Santa. En concret, a Alacant creixen un 197% respecte a 2021 i un 118% respecte a 2019, mentre que a València pugen un 117% respecte a 2021 i 12% sobre 2019), segons les dades de la 'app' de reserves, TheFork.

Cal retrocedir al 2019 per a recordar una Setmana Santa com la que s'espera este 2022. A Castella i Lleó i Madrid ja han començat les vacances, amb la qual cosa la Comunitat Valenciana ja ha començat a rebre els primers turistes, provinents de l’Estat espanyol.

Al respecte, Hosbec preveu que els turistes espanyols siguen el 53% del mercat a València, 65% del mercat a Benidorm i Costa Blanca i fins al 94% a Castelló.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s’ha mostrat "cautelós i conservador" quant a les previsions turístiques per a Setmana Santa en la Comunitat Valenciana, encara que ha assenyalat que "el pressentiment del sector és una Setmana Santa molt dinàmica en termes de reserves".

També et pot interessar

stats