Mascareta a la faena? Els serveis de prevenció laboral n'establiran l'ús a l'interior dels espais laborals

La mesura entrarà en vigor el 19 d’abril i tres setmanes després serà reavaluada 

Els serveis de prevenció laboral establiran l'ús de la mascareta als interiors dels espais laborals / À Punt NTC

La mascareta deixarà de ser obligatòria a l'interior a partir del 19 d’abril, segons ha confirmat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, aquest dimecres en roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Sanitat. A la pregunta sobre si serà obligatòria o no en els interiors dels espais laborals, Darias ha dit que en aquest cas “seran els serveis de prevenció els que establiran el seu ús o no. Quedarà a la seua disposició”. Aquests serveis de prevenció determinaran l'obligatorietat en funció d'una sèrie de recomanacions efectuades pel Ministeri de Sanitat.

Darias ha puntualitzat que, en tot cas, l'obligació es mantindrà a l'interior dels centres assistencials (per a treballadors i treballadores o visitants), sociosanitaris o en els espais comuns en hospitals i en el transport seran encara obligatòries les mascaretes. També les persones amb simptomatologia lleu i positius han de portar mascareta deu dies des del diagnòstic. A més, serà aconsellable fer un ús responsable per a la població vulnerable o mestres amb factors de vulnerabilitat a les aules, en espais com centres comercials i a la llar. Serà obligatòria en el transport, però no en les aules, segons ha detallat Darias, que ha apel·lat al decret que concretarà tots els llocs on serà obligatòria i on deixarà de ser-ho.

La relaxació en l’ús de la mascareta en interiors entrarà en vigor una vegada siga aprovada pel Consell de Ministres el pròxim 19 d’abril i serà avaluada durant tres setmanes, moment en el qual el Ministeri de Sanitat durà a terme una nova estratègia de vigilància per a calibrar l’evolució. Darias ha explicat que l'eliminació de les mascaretes a l'interior és una mesura que ha concitat la unanimitat de les comunitats autònomes i una notícia important que suposa avançar en l'evolució positiva de la pandèmia. Tot i això, Darias ha puntualitzat que l'eliminació no afecta els àmbits de més vulnerabilitat o els llocs amb més aglomeracions. "Continuem protegint les persones vulnerables", ha afegit.

També et pot interessar

stats