Mazón: "Els pares han de tindre l'última paraula per a triar el valencià o el castellà"

El president del PPCV anuncia que presentarà una reforma fiscal perquè "fa falta una gran baixada d'impostos, ja que vivim un infern fiscal gràcies a Sánchez i al tripartit nacionalista"

09.09.2021 | LNM Entrevista Carlos Mazón

El president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha destacat en una entrevista a Les notícies del matí que el seu partit defén la llibertat dels pares "per a triar la llengua" en la qual volen que estudien els seus fills. Considera que "cada dia que passa, aquesta manera d'importar el sistema català educatiu ens està perjudicant".

Mazón ha explicat que el PP està per la promoció del valencià i així ho fan des de la Diputació d'Alacant que presideix, però entén que "la pitjor manera que la zona castellanoparlant no vulguen parlar valencià és imposar". Els líders dels populars ha assenyalat que quasi un terç de la població de la comunitat valenciana és castellanoparlant i "tenen drets que cal respectar" perquè la balança està "desequilibrada". Així, afirma que cal reequilibrar la balança amb el valencià des de la llibertat dels pares per a triar idioma.

"Els pares han de tindre l'última paraula per a triar el valencià o el castellà, mesclar-ho en una guerra d'idiomes és adoctrinar i no ajuda la convivència, ja que hi ha graus d'imposició i de falta de llibertat dels pares que s'estan extralimitant", ha apuntat. A més, ha indicat que cal deixar de tindre perjudicis i diferenciar tant amb l'educació concertada, com si no fora del mateix sistema que la pública.

"Ja ens toca"

"Ja ens toca". Aquest serà l'eslògan de la part valenciana de la convenció nacional que celebrarà el Partit Popular a València aquesta tardor. Ho acaba d'avançar el president regional del PP, Carlos Mazón, en la ràdio d'À Punt. Mazón ha dit que a la Comunitat Valenciana "ja ens toca perquè fa temps que som menys que els altres". És per això que esperen que la convenció supose "el trampolí cap al canvi" de govern a la Comunitat Valenciana i a Espanya. Una convenció en la qual estan convidant associacions veïnals i tota classe d'entitats per a omplir la plaça de bous el 2 d'octubre en l'acte amb el qual tancaran la convenció.

El president del PP valencià ha explicat que en aquests moments estan preparant un projecte amb el qual volen demostrar que estan preparats "per a governar, per a abaixar impostos i defensar la Comunitat Valenciana, que ja ens toca", en temes com el finançament, l'aigua o el corredor mediterrani. "Ja està bé de dividir entre els que volen educar els seus fills d'una manera o una altra, i deixar de tindre aquesta mirada subordinada a Catalunya", ha dit.

Un dels pilars de canvi és la reforma fiscal que està preparant el Partit Popular amb economistes. Els pròxims dies presentaran el treball de reforma fiscal perquè, segons ha destacat, "fa falta una gran baixada fiscal d'impostos, ja que vivim un infern fiscal gràcies a Sánchez i al tripartit nacionalista de la Comunitat Valenciana". La rebaixa fiscal és una de les principals qüestions que estaran damunt la taula divendres a Ontinyent, en l'acte d'inici de curs polític.

"Aspirem a governar la Generalitat i a rebaixar tots els impostos"

Mazón ha recordat que la Diputació d'Alacant aquest dimecres va abaixar l'impost de l'IAE a la meitat, del 10% al 5%, mentre que a València i Castelló és el del 30%. "Aspirem a governar la Generalitat i a rebaixar tots els impostos". És per això que ha demanat a la Generalitat i a les diputacions de València i Castelló que abaixen els impostos, com ja ho ha fet la corporació provincial alacantina.

En l'entrevista concedida a Les notícies del matí, Mazón s'ha mostrat crític amb la reunió que el president de la Generalitat, Ximo Puig, mantenia ahir amb el seu homòleg català, Pere Aragonès. Mazón ha assenyalat que a Puig, se'l veu còmode amb els independentistes catalans d'Esquerra Republicana. "La proposta de la reunió era fer un front comú en finançament i el president català no s'ha sumat a la proposta de Puig perquè vol negociar amb una taula a part de Sánchez", ha assenyalat.

El president del PPCV ha criticat que Puig no s'assega amb el president murcià per a reivindicar l'aigua del transvasament Tajo-Segura davant les retallades d'aigua del govern socialista. Segons Mazón, el cap del Consell està perdent l'oportunitat de reunir-se amb altres presidents amb els quals hi ha més interessos comuns.

Agressions homòfobes

El líder dels populars valencians s'ha referit també als últims casos d'homofòbia i ha demanat que la qüestió deixe d'utilitzar-se políticament. Mazón ha reconegut que existeix un problema d'homofòbia en la societat, però entén que hi ha hagut una sobreactuació i això s'ha volgut utilitzar buscant un avantatge polític. Així, ha demanat a "l'esquerra radical que ataca Vox amb un tema de fons tan sensible i a la resta de partits que s'asserenen una mica, perquè la gent que pateix homofòbia no necessita el soroll polític".

La llista d'espera d'habitatge públic

Davant l'eixida del Consell del vicepresident segon en el govern del Botànic, Rubén Martínez Dalmau, de Podem, Mazón ha dit que a ell li preocupa que augmente "la llista d'espera d'habitatge públic" i que cada vegada els joves tinguen "més dificultats" per a accedir a un habitatge. "El que em preocupa és que se'n va un vicepresident de Podem que no ha fet res per l'habitatge públic i en el moment de més desnonaments". Pel que fa a les diferències entre els partits del Botànic, ha assenyalat que es manté "al marge, encara que tots vegem l'ambient entre tots ells".

També et pot interessar

stats