Mazón: “Ens preocupa l'augment de les llistes d'espera en l'habitatge públic, no les disputes del Consell”

El president del PPCV afirma que en la Generalitat no es porten bé entre ells, ni els socialistes amb Compromís ni els de Podem entre ells, "estan tots enfrontats amb tots"

El president del PPCV, Carlos Mazón, en una imartge d'arxiu
El president del PPCV, Carlos Mazón, en una imatge d'arxiu / PP

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Carlos Mazón, ha indicat que el preocupa "l'augment de les llistes d'espera per a accedir a l'habitatge públic, no les disputes del Consell", davant de la intenció del vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau (Podem), de deixar el Consell i tornar a la docència universitària.

Mazón ha assenyalat que no saben com solucionarà Ximo Puig aquesta nova crisi del Consell amb la possible destitució de Dalmau. "Estem davant d'un govern de la Generalitat on no es porten bé entre ells, ni els socialistes amb Compromís ni els de Podem entre ells. Ni tan sols es parlen i estan tots enfrontats amb tots".

No obstant això, ha apuntat que el que interessa al PP no són les seues baralles internes, "sinó la seua falta de gestió i que no hi haja política d'habitatge a la Comunitat Valenciana".

El líder del PP valencià ha indicat que no coneixen cap mesura que estiga ajudant a alleujar la llista d'espera d'accés a l'habitatge públic que tanta gent necessita en aquests moments. "Portem set anys de govern d'un tripartit nacionalista que no ens ha donat cap bona notícia i que a les llistes d'espera sanitària i dels geriàtrics que ja s'estan col·lapsant ara s'afig una nova modalitat: la llista d'espera d'accés a l'habitatge públic".

45.000 persones en llista d'espera

Segons el PP, la llista d'espera per a accedir a habitatge públic ha augmentat en 20.000 persones en els últims anys fins a aconseguir els 45.000 actuals. A més, Mazón denuncia que una falta de gestió i inversió clamorosa", ja que en 2020 es van deixar sense executar dos de cada tres euros destinats a emergència residencial i la Comunitat Valenciana lidera enguany els desnonaments a escala nacional.

Ciutadans insta Puig a fer una remodelació “eficaç” del Consell

El grup de Ciutadans a les Corts ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a dur a terme una remodelació "eficaç" del Consell i a eliminar despeses supèrflues, segons ha exposat el diputat autonòmic Carlos Gracia.

Preguntat per la imminent eixida del vicepresident Rubén Martínez Dalmau com a membre de l'executiu valencià, el parlamentari ha instat el president a "aprofitar l'oportunitat per a reordenar el seu govern i posar-se a treballar per a solucionar els problemes que afecten els valencians i no per cobrir, com fins ara, les quotes de poder dels partits que sustenten el Consell".

Finalment, ha afegit que "no es trobarà a faltar Dalmau, la gestió del qual al capdavant d'Habitatge ha sigut pràcticament inexistent, aplicant polítiques sectàries i marcades per un biaix ideològic molt fort, però sense solucionar el problema de l'ocupació il·legal i sense ampliar el parc públic d'habitatge valencià".

També et pot interessar

stats