El denunciant de l'agressió homofòbica de Madrid es retracta i diu que va ser consentida

El jove de 20 anys que denuncià que l'havien agredit huit encaputxats, ha reconegut que les ferides van ser consentides

Una pancarta contra l'homofòbia amb el telèfon del servei Orienta
Una pancarta contra l'homofòbia amb el telèfon del servei Orienta / À Punt NTC

El jove de 20 anys que va denunciar haver sigut agredit diumenge passat al barri de Malasaña, a Madrid, per huit encaputxats ha reconegut que les ferides van ser consentides mentre mantenia relacions amb una altra persona, segons ha avançat La Sexta i han confirmat a Efe fonts de la investigació.

El jove va denunciar diumenge passat que huit encaputxats li van gravar amb un ganivet al gluti la paraula maricó, però ni les imatges gravades per les nombroses càmeres instal·lades a la zona van captar imatges d'aquest grup ni s'han localitzat testimonis de l'agressió.

Aquest dimecres, els investigadors han acudit al seu domicili per a traslladar-lo a comissaria i per a una nova declaració, davant dels dubtes que suscitava la primera versió, i el jove ha reconegut que les ferides van ser consentides mentre mantenia relacions sexuals amb una altra persona.

El Ministeri de l'Interior ha posat en valor el treball de la Policia Nacional i ha afegit que amb tot la declaració es produeix sense perjuí del desenvolupament de les investigacions i del procediment judicial.

Segons ha avançat La Sexta, el jove s'ha afonat davant de la Policia Nacional en un nou interrogatori al qual l'han sotmés aquesta vesprada, en el qual hauria reconegut que aqueixes laceracions provocades en el llavi i en una natja, on li van gravar la paraula 'maricó', van ser consentides dins d'una relació íntima.

La Policia ja sospitava que els detalls de la denúncia que havia fet la suposada víctima "no quadraven". Havia afirmat que huit joves a plena llum del dia, diumenge a les 17:00 hores, el van atacar amb dessuadores amb caputxes i passamuntanyes en ple estiu i ningú havia sentit res.

En les càmeres de seguretat del carrer de Palma, on viu, i limítrofes, a més de les del metro de Tribunal, no havien vist cap rastre d'un grup tan nombrós de persones amb aqueixes vestimentes d'hivern. Tampoc havia cridat els serveis d'emergències ni l'havia atés cap sanitari del Summa o del Samur-Protecció Civil, segons ha pogut comprovar Europa Press.

Els agents havien interrogat aquests dos dies comerciants i veïns de la zona i tampoc havien escoltat res. Llavors, els agents han analitzat el mòbil i les xarxes socials del denunciant, i ha comprovat que mantenia una relació amb una altra persona amb elements poc habituals. El denunciant va assegurar en un primer moment que no coneixia els autors de la seua agressió.

La investigació l'ha portada la Policia Judicial de la comissaria Centre i la Brigada Provincial d'Informació, concretament l'equip de delictes d'odi. En total, una trentena d'agents, que no tenen fitxada cap banda a Madrid dedicada a ''caçar'' o apallissar membres de la comunitat LGTBI, recalquen les mateixes fonts.

Ara, aquest jove serà previsiblement acusat d'una denúncia falsa. D'acord amb l'article 456.1 del Codi Penal, el castic establit per al delicte en qüestió podria anar d'una pena de presó de sis mesos a dos anys i multa de dotze a vint-i-quatre mesos, si s'imputara un delicte greu. Una multa de dotze a vint-i-quatre mesos, si s'imputara un delicte menys greu o, finalment, una pena de multa de tres a sis mesos, si s'imputara un delicte lleu.

També et pot interessar

stats