La delegació del govern espanyol obri una investigació per la denúncia d'agressió a un jove trans a València

La consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha condemnat les agressions LGTBI-fòbiques i ha oferit els serveis de la seua conselleria per a denunciar-les

Agressió LGTBIfòbica
Agressió LGTBI-fòbica prop de la plaça d'Hondures / À Punt NTC

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha confirmat aquest dimecres que ha obert una investigació per esclarir els fets denunciats ahir dimarts per un jove trans a València. Així mateix, la Conselleria d'Igualtat s’ha posat en contacte amb el jove per oferir-li atenció psicològica i assessorament legal a través del servei Orienta.

Per la seua part, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha condemnat totes les agressions LGTBI-fòbiques i ha oferit els serveis de la seua conselleria per a denunciar-les. Assegura que aquesta violència és intolerable i n’atribueix la responsabilitat a l'extrema dreta. 

Aquest dimarts Axel, un jove trans de 20 anys, va denunciar que havia patit una agressió dilluns a la nit a València, a l’avinguda de Blasco Ibáñez, prop de la plaça d'Hondures, mentre passejava amb un amic. Segons el seu testimoni, en passar prop d’un grup de xics joves, els va dir: “Que guapis sou totis!”, frase a la qual un dels joves va respondre de forma agressiva i va contestar: "M'estàs dient 'maricó'?"

Axel va aprofitar el moment per a fugir corrents, però poc després va recordar que havia deixat el seu amic a soles i va decidir tornar a buscar-lo. Llavors el jove amb qui havia discutit abans es va dirigir a ell, li va pegar un colp de puny a la cara, el va tirar a terra i el va continuar colpejant provocant-li ferides a la cara i dolor d'esquena.

També et pot interessar

stats