"Anit em van rebentar el nas": un xic trans denuncia una agressió a València

El jove de 21 anys declara haver rebut una pallissa després de referir-se a un grup de xics amb llenguatge en gènere neutre

Agressió a Axel, un xic trans, per gastar llenguatge en gènere neutre

Axel, un jove trans de 21 anys, denuncia haver rebut colps a la cara per un altre jove després de referir-se al presumpte agressor i als seus amics amb el terme en gènere neutre "guapis". El jove ha presentat una denúncia a la comissaria de la policia de Sapadors, a València, per considerar que ha sigut víctima d'un delicte d'odi.

Segons ha relatat a À Punt NTC, els fets van ocórrer dilluns passat a la nit a València, a la part central enjardinada de l'avinguda de Blasco Ibáñez, prop de la plaça d'Hondures.

Axel relata que estava amb un grup d'amics, i es va separar amb un d'ells per a fer un passeig en direcció a Blasco Ibáñez. En aquell moment, va dirigir-se a un grup de xics que estava assegut en un banc i els va dir: "Que guapis sou totis!".

Un dels xics va reaccionar aleshores de forma agressiva, segons el testimoni d'Axel, i va contestar: "M'estàs dient 'maricó'?". Tot seguit, va començar una discussió en què el presumpte agressor va començar a posar-se violent, fins al punt que un dels amics va tractar de contindre'l per evitar cap agressió.

El denunciant va aprofitar el moment per a fugir corrents, però poc després va recordar que havia deixat el seu amic a soles i va decidir tornar a buscar-lo. Llavors, segons explica Axel, el jove amb qui havia discutit abans es va dirigir a ell, li va pegar un colp de puny a la cara, el va tirar a terra i el va continuar colpejant.

Els colps li van provocar ferides a la cara i dolor d'esquena. El jove ha mostrat la cara amb restes de sang en una fotografia publicada aquest dimarts en el seu perfil d'Instagram per tal de denunciar públicament l'agressió.

En la publicació ha narrat: "Anit em van rebentar el nas amb unes quantes hòsties i el xaval em va perseguir per dir que som totis guapis, creient que li estava dient gai, i va vindre a pegar-me com un boig".

També et pot interessar

stats