Concentració a Petrer en solidaridat amb el jove víctima d'una agressió homòfoba divendres passat

Els veïns i veïnes de Petrer han omplit la plaça de l'Ajuntament per a solidaritzar-se amb aquest adolescent de 17 anys amenaçat de mort. Després de cinc dies encara no es coneix la identitat dels dos agressors

Concentració a Petrer
25 d'agost 2021 - 22:26

El veïnat d’Adrián Palazón, jove que ha patit una agressió homòfoba a Petrer, li ha fet costat aquest dimecres per a rebutjar qualsevol agressió homòfoba i els discursos d’odi.

L'Ajuntament de Petrer s’ha sumat a la concentració convocada per l'associació IRIS celebrada aquest dimecres a la vesprada.

Un moment de la concentració a Petrer d'aquest dimecres
Un moment de la concentració a Petrer d'aquest dimecres / À Punt NTC

El divendres 22 d’agost dos joves van amenaçar de mort amb una navalla un adolescent de 17 anys. Tot va ocórrer a les portes del poliesportiu municipal de Petrer (Vinalopó Mitjà). La víctima, Adrián Palazón, va poder evitar una ganivetada a la panxa amb un salt. El jove va explicar en À Punt Notícies el dia de l’agressió que la motivació estava clara: "Et matarem per maricó", li van escridassar.

El jove agredit durant la entrevista amb À Punt NTC
El jove agredit durant la entrevista amb À Punt NTC / À Punt NTC

En conéixer l’agressió homòfoba el consistori es va posar a disposició de la víctima per a oferir-li el seu suport en "tot allò que ell considere oportú". La regidora de Serveis Socials, Ana Tortosa, ha remarcat que Petrer és una ciutat "lliure i defensora de la diversitat", per la qual cosa des del consistori hi ha un "ferm rebuig a tota mena de violència".

Tortosa ha indicat que contra l'homofòbia, la transfòbia i el discurs de l'odi no retrocediran "ni un centímetre". L'edil ha ressaltat la importància que aquest tipus de comportaments es denuncien.

Pla municipal LGTBI 

A mitjan mes de juliol, la regidora de Serveis Socials va anunciar el primer pla municipal LGTBI amb la finalitat d'identificar les diferents necessitats bàsiques. També per a dissenyar les estratègiques d'atenció i gestió de la diversitat sexual i de gènere de Petrer. El futur pla es durà a terme amb la col·laboració del seu departament i la Regidoria de Joventut.

També et pot interessar

stats