Les institucions valencianes es mobilitzen davant de les últimes agressions homofòbiques

La Generalitat i la delegació del govern espanyol han convocat reunions urgents amb diversos organismes per a analitzar el repunt de les darreres setmanes

Representants del col·lectiu Lambda reivindiquen els drets LGTBI a la plaça de l'Ajuntament de València
Imatge d'arxiu | Concentració de Lambda a la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

El repunt d'agressions homofòbiques registrat a la Comunitat Valenciana en les últimes setmanes ha mobilitzat les institucions del territori. Tant la Generalitat com la delegació del govern espanyol han convocat reunions d'urgència amb diversos organismes i grups de treball per a analitzar els fets amb els agents implicats, com ja ha fet també l'executiu estatal

L'última es va registrar just aquest dimarts, quan un jove trans de 21 anys va denunciar davant de la Policia Nacional un atac amb punyades i puntades que li causaren contusions a l'esquena i el nas, així com blaüres als braços i les cames. Segons va relatar Axel en À Punt NTC, l'agressor estava en un grup de persones a qui ell s'havia dirigit prèviament amb el terme guapis, en gènere neutre.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha anunciat la constitució d'un grup de treball de delictes d'odi, després de constatar un augment d'infraccions penals relacionades amb la discriminació per raó de sexe i gènere. Estarà constituït per les tres subdelegacions d'Alacant, Castelló i València, així com per representants de les forces i cossos de seguretat de l'Estat en el territori valencià, la Policia Nacional i i la Guàrdia Civil. També convidaran la Fiscalia de Delictes d'Odi i la Conselleria de Justícia i Interior per tractar, des d'una perspectiva policial i judicial, la situació actual i proposar solucions perquè aquests fets no queden impunes.

"Recorrerem a tots els instruments de l'Estat de Dret per a perseguir unes conductes que mereixen tot el retret social i polític. No podem consentir que determinats missatges d'odi estiguen enverinant la societat", ha assenyalat Calero.

D'altra banda, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha convocat per a aquest dijous de vesprada una reunió "urgent i de caràcter extraordinari" del Consell Valencià LGTBI i del Consell Consultiu Trans de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats