Sánchez es compromet a posar "tots els mitjats" per a parar els delictes d'odi contra la comunitat LGTBI

El president del govern espanyol assegura que mentre governe el PSOE "no hi haurà una altra vegada armaris" a Espanya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la reunió del PSOE al Congrés
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la reunió del PSOE al Congrés / Javier Lizón (Efe)
08 de setembre 2021 - 12:11

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'executiu posarà "tots els mitjans" per a evitar agressions homofòbiques com la registrada el cap de setmana a Madrid, per tal que aquells que "vulguen retornar l'odi als carrers d'Espanya no tinguen cap opció d'aconseguir-ho".

En el cas a què ha fet referència, un grup d'encaputxats van apallissar un jove de 20 anys, a qui tallaren el llavi i li gravaren la paraula "maricó" amb un ganivet en un gluti.

Sánchez ha fet aquestes observacions a l'inici de la intervenció en la reunió en al Congrés amb els diputats, senadors i europarlamentaris del PSOE per a fixar les línies prioritàries d'actuació en l'inici del curs polític.

Aquest dimarts, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, confirmava l'augment de la violència dels atacs a la comunitat LGTBI i recordava que les agressions contra persones per la seua orientació sexual ocupen el tercer lloc en rànquing de delictes d'odi, per darrere dels casos de racisme i la xenofòbia per motiu ideològic.

Sánchez, que s'ha mostrat convençut que aquest tipus de delictes no són representatius de la societat espanyola, ha assegurat que "no hi haurà una altra vegada armaris" i que "el govern està compromés amb la diversitat i posarà tots els mitjans per a evitar delictes d'odi".

Aquest divendres s'ha convocat una reunió urgent en la comissió de seguiment del pla de lluita contra els delictes d'odi, que té com a objectius principals "actualitzar els delictes d'odi i adoptar els canvis pertinents perquè aquells grups que vulguen retornar l'odi als carrers d'Espanya no tinguen cap opció d'aconseguir-ho".

"Ni un pas arrere; continuarem avançant en tolerància, respecte i integració en la diversitat. Això vol Espanya. A Espanya no hi ha lloc per a l'odi", ha recalcat.

En la intervenció també ha destacat que quan governen els socialistes "Espanya avança en drets i llibertats" i ha citat com a exemple la llei de 2005 que va permetre el matrimoni homosexual i la llei més recent de 2021 que regula l'eutanàsia. A més, ha demanat als grups parlamentaris que es fixen com a prioritat del nou període de sessions la tramitació de la llei sobre la igualtat de tracte i la no discriminació, coneguda com a llei Zerolo, perquè "puga aprovar-se per fi".

També et pot interessar

stats