La Generalitat crea el Dia de l'Empresa i reconeix el seu paper en l'ocupació

Puig ha assegurat que l'empresa és fonamental per a l'activitat econòmica valenciana perquè fa avançar la societat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que crearà el Dia de l'Empresa que se celebrarà el 3 de març
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que crearà el Dia de l'Empresa, que se celebrarà el 3 de març / GVA

La Generalitat ha acordat instituir el Dia de l'Empresa de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà el 3 de març a Castelló de la Plana, per a reconéixer la seua funció social, el seu paper fonamental en l'activitat econòmica i en la generació d'ocupació. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat la institució d'aquest Dia de l'Empresa —que ja va anunciar aquest dimecres durant la clausura de l'assemblea general de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE)— després de rebre en audiència el president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro. Així Puig dona un suport exprés dels empresaris en un moment en què el col·lectiu ha rebut crítiques de Podem.

Puig ha assegurat que l'empresa és fonamental per a l'activitat econòmica de la Comunitat Valenciana i per a una cosa essencial com és la creació de treball, que ha definit com “l'avanç de la societat". El cap del Consell ha afirmat que són l’empresariat i els treballadors i treballadores els qui fan possible que l'economia funcione, i també ha destacat la importància del diàleg social, que ha generat "molta estabilitat" i està donant "grans resultats" en la comunitat. Per això, ha remarcat que la Generalitat està "al costat" de les empreses de tota grandària i dimensió.

Pel que fa a la nova efemèride, Puig ha assenyalat que "som una comunitat amb un nivell d'emprenedoria molt alt i que era important que hi haguera un dia específic de l'empresa". Una petició que va fer la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) fa un any i que la Generalitat ha acceptat que se celebre el 3 de març, coincidint amb la data de constitució de la patronal d'àmbit autonòmic.

Per la seua banda, Salvador Navarro, ha destacat que l’agrupació representa la totalitat de sectors i empreses, i que la fi dels empresaris i empresàries és generar riquesa, cohesió social i benestar.

Segons dades de la Generalitat, hi ha 374.917 empreses registrades en la Comunitat Valenciana i 2.218.600 treballadors i treballadores; i es calcula que les empreses familiars generen prop del 77% del PIB i el 85% de l'ocupació.

Reacció davant de les crítiques de Podem

Aquest anunci arriba enmig de la polèmica al si del govern estatal després de les crítiques de la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, de Podem, contra els grans empresaris espanyols. Primer Belarra va acusar l’empresari valencià Juan Roig de ser un “empresari despietat”, qualificatiu davant del qual els seus socis de govern li demanaren que “moderara el llenguatge”. També el president de la Generalitat es va pronunciar sobre el cas, demanant-li a la ministra “una petició molt més equànime i raonable”, i va afirmar no entendre un atac directe a cap empresari o persona ni el perquè d’aquest atac a una empresa valenciana.

Així mateix, davant de les crítiques Juan Roig i el president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, es defensaren assegurant que l’empresariat és el motor de l'economia, generador de riquesa i de prosperitat. A més, Boluda va dir que les paraules de Belarra li semblen "una barbaritat" i "una bogeria", perquè "els empresaris només intenten portar la seua empresa com millor poden".

La resposta dels empresaris valencians va fer que el vicepresident tercer del Botànic, Héctor Illueca, responguera a Roig a través d’un vídeo publicat en Twitter i també durant una entrevista en Les Notícies del Matí d’À Punt, en què va definir les pràctiques de les grans superfícies com a "capitalisme monopolista despietat" i "tirania implacable", i també va tindre unes paraules per a Boluda, de qui va dir que és un empresari "raret i fosc" acostumat a les subvencions.

Uns dies després de criticar Roig, Belarra va arremetre contra Ana Patricia Botín, presidenta del Banc Santander, i Carlos Torres, president del BBVA, a propòsit dels guanys milionaris de les seues entitats i emfasitzant que, arran de les crítiques a Roig, li estaven insistint “que als rics a Espanya no se'ls pot nomenar".

També et pot interessar

stats