Puig sobre les declaracions de Belarra sobre Mercadona: “No entenc per què aquest atac a una empresa valenciana”

El ministre Planas demana a la seua companya de govern “educació i respecte” quan manifeste opinions polítiques

El cap del Consell i el ministre d'Agricultura moments abans de la reunió que han mantingut aquest dijous al Palau de la Generalitat
El cap del Consell i el ministre d'Agricultura moments abans de la reunió que han mantingut aquest dijous al Palau de la Generalitat / Generalitat

“Una petició molt més equànime i raonable.” És el que li ha demanat el cap del Consell, Ximo Puig, a la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, després que aquesta qualificara de “capitalista despiadat” Juan Roig, president de Mercadona. En aquesta línia, Puig afirmava no entendre “un atac directe a cap empresari o a cap persona”, com també afirmava desconéixer “per què es produeix aquest atac a una empresa valenciana”.

“Hi ha moltes empreses, algunes multinacionals, a les quals respectem igualment, però em sembla significatiu que s’assenyale una empresa valenciana”, afegia Puig en la roda de premsa que ha oferit al Palau de la Generalitat amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas, després de reunir-se per a abordar diferents assumptes.

Es pot parlar i dissentir sense ofendre ningú Luis Planas - Ministre d'Agricultura

El titular d’Agricultura també s’ha mostrat contundent amb les polèmiques declaracions de Belarra contra els empresaris, entre els quals va citar expressament a Mercadona, propietat de l'empresari valencià, i Carrefour.

“En el PSOE tenim una regla d’or que he practicat: educació i respecte quan s’expressen opinions polítiques sempre”, afirmava Luis Planas. “Pertany a l'escola clàssica i es pot parlar i dissentir sense ofendre a ningú”, aclaria el ministre d’Agricultura.

Preguntat per l'opinió que li mereix el suport que ha manifestat el vicepresident segon del seu govern, Héctor Illueca, a les declaracions de Belarra, Ximo Puig s’ha pronunciat en la mateixa línia que Planas demanant “respecte”.

“El primer que s’ha de tindre en una societat democràtica és el respecte. Es poden tindre idees diferents”, assenyalava el president de la Generalitat. “Objectivament, les declaracions de la ministra són profundament injustes i no s’atenen a la realitat dels fets”, reflexionava Puig en la roda de premsa.

Els dos representants socialistes s'han pronunciat en la mateixa direcció que estan manifestant els socis de partit en els últims dies. La ministra d'Educació, Pilar Alegria, ja va instar Ione Belarra a mantindre “certa prudència verbal” després dels atacs als presidents de les cadenes de supermercats.

També ha lloat el paper de les empreses en la dinamització de l’economia: “Gràcies a les empreses, la Comunitat Valenciana té les dades que té i és referència en ocupació”, deia unes hores després que es conegueren les dades de l’últim trimestre de l’any passat de l'enquesta de població activa (EPA) i que situen el territori al capdavant del país en la creació de llocs de treball

També et pot interessar

stats