Roig i Boluda defenen els empresaris com a "motor de l'economia" davant les crítiques de Belarra

El president d'AVE lamenta la mala imatge que vol donar-se dels empresaris, quan "al costat dels treballadors estem fent que el país avance malgrat pandèmies i crisis"

Juan Roig i Vicente Boluda a la seua arribada a un desdejuni informatiu de Fòrum Europa, a València / À Punt NTC

El president de Mercadona, Juan Roig, ha contestat les acusacions de la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, que el va qualificar de "capitalista sense pietat per fer-se ric amb la pujada dels preus dels aliments". Unes declaracions que van fer que la portaveu del PSOE recomanara a la líder de Podem mantindre una "certa prudència verbal".

Roig ha fet una al·lusió indirecta a les paraules de Belarra durant la presentació de la conferència de Vicente Boluda en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània. "Som els que al costat dels directius i empresaris generem riquesa i benestar. Si després els que gestionen ho saben fer, hi ha riquesa per a tots i si no, hi ha enfrontaments", ha dit Juan Roig.

En la mateixa línia ha incidit el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris, Vicente Boluda, durant la seua intervenció i ha lamentat la mala imatge que alguns volen donar de l'empresariat.

"Hui vinc com a empresari que està decebut de la mala imatge que pretén donar-se dels empresaris, que som els vertaders motors de l'economia i que al costat dels treballadors estem traient el país avanç malgrat les pandèmies, les crisis i el que ens posen per davant", ha ressenyat Boluda.

"Les paraules de Belarra són una barbaritat i una bogeria"

Les paraules de Belarra li semblen "una barbaritat" i "una bogeria" perquè "els empresaris només intenten portar la seua empresa com millor poden". "La gasolina ha pujat. Hem de penjar el president de Repsol?", ha qüestionat.

"O tots els empresaris som capitalistes despiadats o no ho som cap", ha exposat, per a recordar que "no hi ha cap monopoli en res" i instar a "asserenar-se una miqueta". A més, ha advertit que "aquestes coses es llancen i després la pedra no saps on arriba".

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris, Vicente Boluda, ha defés el paper de l'empresariat com a generador de riquesa i de prosperitat. Per a Boluda, l'ètica ha de presidir tota l'activitat dels empresaris.

Entre altres missatges, el president d'AVE ha dit que l'educació és fonamental per a formar una generació preparada per als reptes del futur en tots els àmbits. "El que de veritat agrada als nostres joves és un model amb una sòlida base humanista en la qual es respecte la figura del professorat, s'asseguren les competències digitals, es garantisca el correcte coneixement de l'espanyol que parlen més de 500 milions de persones a tot el món i aconseguim un bilingüisme real en anglés".

Illueca: "A pesar del que diga Roig, el treball és l'única font de riquesa"

El vicepresident segon de la Generalitat i candidat de Podem a la presidència, Héctor Illueca, ha defés les crítiques de Belarra en considerar que dir que practiquen un "capitalisme despietat" no és un insult, sinó "una descripció molt ajustada d'una realitat que ofega milions de famílies al nostre país". 

"A pesar del que diga Juan Roig, la veritat és el contrari: el treball humà és l'única font creadora de valor i de riquesa. Encara que algú s'aborrone, podem imaginar una societat sense empresaris, però no podem imaginar una societat sense els treballadors", ha escrit en el seu compte de Twitter.

Més País i Compromís aconsellen a Podem criticar sense "atacar" o "insultar"

Els portaveus de Compromís i Més País en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví i Íñigo Errejón, respectivament, han assenyalat que és possible fer crítiques sense "atacar" o "insultar", en referència al tuit de la líder d'Unides Podem, Ione Bellara, en el qual acusava d'exercir un "capitalisme despietat" a l'amo de Mercadona, Juan Roig.

Baldoví ha apuntat que "no és bona política" atacar empresaris concrets. En aquest sentit, el diputat ha instat l'executiu a adoptar mesures per a controlar els preus de la cistella de la compra i apujar el salari mínim interprofessional i no tant l'"assenyalar a uns i a uns altres amb noms i cognoms".

Errejón ha indicat que si bé és lògic que una persona amb una posició de visibilitat reba crítiques, no es té perquè "insultar".

Vox: "El govern va en línia amb Nicolás Maduro"

El portaveu de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha defés que Mercadona és una de les empreses del sector de distribució "que més ha fet a Espanya per a abaixar el preu dels aliments".

En aquest sentit, ha criticat a més la idea d'"intervindre" el mercat, alguna cosa que a parer seu representa "un símptoma més" que l'executiu s'assimila cada vegada més al de Nicolás Maduro a Veneçuela. "Aconseguiran el que va aconseguir Maduro, prestatgeries buides, escassetat d'aliments, falta de capacitat de distribució", ha indicat el diputat.

També et pot interessar

stats