Casado i Egea donen suport a Mazón en el seu nomenament com a nou líder del PPCV

A l’acte, que se celebra aquest dissabte al Palau de les Arts, també assistirà l'encara presidenta Isabel Bonig

Carlos Mazón i Pablo Casado
Carlos Mazón i Pablo Casado / À Punt NTC

El candidat a la presidència del PPCV, Carlos Mazón, serà proclamat nou líder regional aquest dissabte en el XV Congrés de la formació, amb la presència del president del partit, Pablo Casado, i el secretari general, Teodoro García Egea. També assistiran altres figures del PP valencià, com l’expresident de la Generalitat, Alberto Fabra, i la presidenta ixent, Isabel Bonig, que no intervindrà en l’acte. 

Els populars afronten aquest conclave, que se celebrarà a la Sala Reina Sofia del Palau de les Arts de València, com un "punt d'inflexió" en la carrera cap a la presidència de la Generalitat, tal com ha explicat el president del Comité Organitzador del Congrés (COC), Luis Santamaría.

El Congrés se celebrarà durant el matí d'aquest dissabte. El mateix Santamaría obrirà la convenció cap a les 10:30 hores i al voltant de les 11:00, García Egea s'encarregarà de l'"obertura oficial". En la programació es preveu que intervindrà també la que serà secretària general amb Mazón, María José Catalá, "sempre que les circumstàncies no ho impedisquen", ja que ha sigut mare fa pocs dies. A les 12:30 hores serà la proclamació de Mazón, que intervindrà seguidament, i a les 13:00 hores tancarà el conclave el president nacional, Pablo Casado.

Després d'aquest discurs, en paraules de Santamaría, el PP iniciarà una "etapa nova d’enorme il·lusió amb el vent en popa que comença a espentar després dels bons resultats a Madrid". Així, ha considerat que en aquest congrés no sols s'elegeix el president del PPCV, sinó al "nou president de la Generalitat".

“La Comunitat, en el centre”, les 264 propostes llançades des de l’oposició

Durant el congrés, el PPCV debatrà una ponència en què apel·la al centre polític i al reforç de la posició de la Comunitat Valenciana, amb iniciatives com una baixada generalitzada d'impostos, el blindatge del pressupost de la sanitat o unes infraestructures que "realment vertebren", contra les mesures per a "dividir" del govern del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem)".

En "La Comunitat, en el centre", els populars han recopilat en 65 pàgines les 264 propostes que han llançat en els últims anys des de l'oposició. En aquesta ponència, també es vol establir les bases de l'acció política dels populars valencians com un tir d'eixida per a, en les pròximes eleccions, "donar el relleu al fracassat tripartit d'esquerres", segons el partit.

També et pot interessar

stats