El PPCV ratifica Mazón aquest dissabte com a líder regional del partit

Casado i García Egea faran costat al candidat a president de la formació en un congrés que debatrà una baixada d'impostos, el blindatge de la sanitat o unes infraestructures que "realment vertebren"

Casado amb Mazón a l'estand de la Comunitat Valenciana a Fitur, a Madrid, el mes de maig
Casado amb Mazón, a l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur, a Madrid, el mes de maig / À Punt NTC

El líder del PP, Pablo Casado, i diversos càrrecs de la cúpula del partit, com el secretari general, Teodoro García Egea, faran costat aquest dissabte a València a Carlos Mazón en el congrés regional que el nomenarà president del Partit Popular a la Comunitat Valenciana. El president de la Diputació d'Alacant es convertirà en el nou líder dels populars valencians, en substitució d'Isabel Bonig, que va deixar la seua acta de diputada a primers de maig al·legant que no tenia "la confiança de la direcció del PP".

Mazón és l'únic candidat per al XV Congrés del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, segons va proclamar el passat 4 de juny el comité organitzador d'aquest conclave, que presideix el diputat nacional Luis Santamaría.

El futur líder del PP valencià és una aposta de la cúpula nacional que dirigeix Pablo Casado, que està impulsant la renovació en més autonomies i províncies amb l'objectiu de guanyar més poder territorial en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals de 2023.

València acollirà la convenció nacional del PP a l'octubre

Aquesta àmplia presència evidencia la importància que dona la direcció del PP a la Comunitat Valenciana. De fet, Casado també ha decidit portar a València la convenció nacional que la formació celebrarà els dies 2 i 3 d'octubre, conscient que es tracta d'un feu clau per a arribar al Palau de la Moncloa.

Ponència del congrés regional

En aquest XV Congrés, el PPCV debatrà una ponència en la qual apel·la al centre polític i al reforç de la posició de la Comunitat Valenciana, amb receptes com una baixada generalitzada d'impostos, el blindatge del pressupost de la sanitat o unes infraestructures que "realment vertebren", contra les mesures per a "dividir" del govern del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem).

"Els valencians no pintem res dins d'Espanya ni pintem res fora, i això és un luxe que la Comunitat Valenciana no pot permetre's", va advertir fa uns dies l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, com a responsable de la ponència al costat de la portaveu a Castelló, Begoña Carrasco.

Amb el títol "La Comunitat en el centre", els populars recopilen al llarg de 65 pàgines i 264 propostes totes les propostes han llançat en els últims anys des de l'oposició. Aquesta ponència pretén establir les bases de l'acció política dels populars valencians com un tret d'eixida per a, en les pròximes eleccions, "donar el relleu al fracassat tripartit d'esquerres", segons el partit.

També et pot interessar

stats