Carlos Mazón arrasa en les primàries del PP de la Comunitat Valenciana amb el 95% dels vots

El candidat alacantí serà l'única opció en el congrés que rellevarà Isabel Bonig

Carlos Mazón durant la votació a les primàries del PP d'aquest divendres
Carlos Mazón durant la votació a les primàries del PP d'aquest divendres

Carlos Mazón s'ha imposat clarament en les primàries del Partit Popular a la Comunitat Valenciana amb un 95,5% dels vots, davant el 4,05% que ha rebut el seu contrincant, José Vicente Anaya, en les primàries dels populars.

Segons la normativa del Congrés del PP el candidat amb més del 50% dels vots i amb més d'un 15% de diferència sobre el segon és automàticament proclamat candidat únic. El congrés del pròxim 3 de juliol ratificarà per tant Carlos Mazón com a president.

Així ho han decidit els afiliats del PP de la Comunitat Valenciana en una jornada de votació amb 194 punts habilitats perquè els 7.538 inscrits del partit pogueren escollir un candidat. Les votacions, que han sigut presencials, han tingut lloc a les agrupacions locals, on a més de votar el candidat a la presidència autonòmica del partit, els afiliats també han elegit el personal compromissari en aquelles localitats en què les candidatures han superat les estipulades pel comité organitzador.

Mazón ha obtingut un total de 6.679 (95,55%) vots dels 6.990 emesos mentre que el candidat José Vicente Anaya ha recollit un total de 283 vots (4,05%).

Àudio
Mazón es mostra satisfet amb la participació i obri la mà a Anaya

A la província de València la candidatura de Carlos Mazón ha aconseguit 2.960 vots, la qual cosa suposa el 92,07% mentre que Anaya ha obtingut 245, la qual cosa representa el 7,62%. Pel que fa a Alacant, Mazón ha obtingut 2726 vots (98,73%), enfront de Anaya que ha aconseguit 29 vots (1,05%). A Castelló Mazón ha obtingut el 97,93% dels vots mentre que José Vicente Anaya 0,89%.

El favorit de la cúpula del partit

Mazón partia com a clar favorit des de la cúpula del partit per substituir Isabel Bonig al front del PP. L’actual president de la Diputació d’Alacant ja va generar 11.800 avals quan va presentar la seua candidatura, en contrast amb els 200 que va presentar l’alcalde d’Aiora i també aspirant a la direcció regional del partit, José Vicente Anaya. Tot i l'avantatge, la diferència en la xifra total d'inscripcions per a la votació podria explicar-se perquè la participació en les primàries no només comporta una major implicació, també estar al corrent en les quotes d'afiliació. Així, Mazón ha aconseguit l’objectiu de liderar al seu partit per a representar-lo en les properes eleccions autonòmiques.

També et pot interessar

stats