Anaya denuncia falta de llibertat al PP i dirigisme de la cúpula cap a Mazón

El candidat a la direcció regional del partit basa el seu projecte en escoltar les bases, per a les quals reclama llibertat

José Vicente Anaya, un dels dos aspirants a la direcció regional del partit, en l'entrevista en 'Les notícies del matí'
José Vicente Anaya, un dels dos aspirants a la direcció regional del partit, en l'entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

A pesar de la falta de llibertat al si del partit i del favoritisme de la cúpula cap a Carlos Mazón, l’altre candidat a la presidència del PP valencià, José Vicente Anaya, s’ha mostrat decidit a continuar en la carrera cap a la direcció del partit en Les notícies del matí

El també alcalde d’Aiora i aspirant a la direcció regional del partit ha defensat un projecte basat en les propostes de les bases, a les quals considera “fonamentals” en la formació. En aquest sentit, i en referència a l’altre candidat, creu que “pot haver-hi candidats dels càrrecs orgànics o del partit”, però en el seu cas, aposta per “representar els afiliats de base, totes les bases del PP”.

En referència a les bases, durant la seua intervenció en Les notícies del matí, ha defensat que “cal cuidar-les”. “El meu equip vol que les bases tinguen llibertat per a escollir qui els representa, no poden haver-hi imposicions”, ha reconegut. Per a Anaya, escoltar les demandes de “tot el món” és clau per a arribar a les institucions. “Has de representar molta gent per a arribar a les institucions, no et pots circumscriure al que tu penses”, ha aclarit en l’entrevista l’aspirant a la direcció del PP. 

En el procés per a escollir el successor d’Isabel Bonig, que va denunciar que abandonava la presidència del partit al nostre territori i l’acta de diputada per falta de suport de la direcció nacional de la formació, José Vicente Anaya ha percebut una diferència de tracte entre la seua candidatura i la de Carlos Mazón.

“Quan l’aparell del partit es posa a disposició d’un candidat, com ha passat sobretot a la província de València, com són tots els assessors de la diputació, la Federació de Municipis i Províncies, els diputats de les Corts... la situació no és fàcil per a l’altra persona que s’ha presentat”, segons ha exposat. 

“Quan hi ha dos candidats, però t’estan dirigint cap a un camí, t’estan dient a qui has d’avalar, al remat estan dient-te què has d’escollir”, argumentava. En aquest sentit, ha assenyalat que la seua candidatura comptava amb uns 200 avals, enfront dels vora 12.000 del president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón. 

A pesar que José Vicente Anaya ha descartat abandonar el procés per falta de suport de la direcció del partit, sí que ha admés que traslladarà al comité de garanties de la formació el que ha vist en el procés d’elecció, dins del qual se celebraran primàries el pròxim 4 de juny. 

“Si estem parlant d’un partit de llibertat no pot ocórrer açò”, en referència a la falta de llibertat interna del PP, ha denunciat. Així mateix, Anaya ha descartat estar rebent pressions de la direcció nacional per a abandonar la carrera cap a la direcció, encara que sí que ha admés “converses amb alts càrrecs, tant locals com nacionals”, però han sigut converses per a traslladar-li “només suggeriments”.

El procés quedarà definit el 3 de juliol, quan es ratificarà en el congrés del partit el nou president. 

No es contempla la candidatura única

Sobre la possibilitat d’integrar-se, amb l’altre aspirant, en una candidatura única, ha assegurat que “de moment” Mazón no li ha deixat “cap proposta definida” sobre la taula, encara que el mateix Anaya li va oferir integrar-se en el seu projecte. 

Un projecte que, segons ha exposat durant la seua intervenció en Les notícies del matí, tindrà quatre eixos: la reivindicació del transvasament Tajo-Segura, un assumpte en el qual ha “d’anar de la mà de la Generalitat”; la reforma del model de finançament i “la imposició del valencia en les aules i per a accedir al funcionariat”. 

Per últim, en el seu projecte, José Vicente Anaya ha avançat que la lluita contra el despoblament tindrà un protagonisme significatiu, ja que creu que, fins fa poc, la Generalitat no s’ha preocupat per aquest assumpte.

L'entrevista completa està disponible a la carta en el següent enllaç:

També et pot interessar

stats