Carlos Mazón es veu com a candidat únic a liderar el PPCV

El president de la Diputació d'Alacant assegura que el nou síndic popular en les Corts serà nomenat "dins del termini i en la forma escaient"

Carlos Mazón amb una fotografia de Bonig i Casado de fons
Carlos Mazón amb una fotografia de Bonig i Casado de fons / EuropaPress

El president de la Diputació d'Alacant i candidat a presidir del PP valencià, Carlos Mazón, s'ha mostrat confiat aquest dilluns a aconseguir presentar-se com a únic aspirant al congrés i que el nou síndic popular en les Corts després de l'eixida d'Isabel Bonig serà nomenat "dins del termini i en la forma escaient".

Mazón ha posat l'accent en el fet que està "convençut" que podrà tancar una candidatura única amb l'altre candidat (l'alcalde d'Aiora, José Vicente Anaya) de cara al XV Congrés del PPCV del 3 de juliol.

També s'ha mostrat convençut que els 19 diputats nomenaran "com cal i [d'acord amb] la llei" el seu nou portaveu. "No tinc motius per a dubtar-ho", ha recalcat dues setmanes després de la renúncia d'Isabel Bonig, que va deixar la primera línia de la política al no comptar amb la confiança de Génova encara que segueix com a presidenta autonòmica fins al congrés.

El candidat ha posat l'accent que ell no ha fet cap proposta i que tindrà una "excel·lent coordinació" amb el Grup Popular si es converteix en el líder del PPCV. "Tot el meu respecte perquè prenguen la decisió que prenguen estic segur que serà bona", ha asseverat.

Per contra, ha criticat que des del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem) hagen exigit que es nomene ja, perquè creu que suposa entrar en la "vida" i l'organització interna d'un altre partit. "Jo no ho faré amb ells", ha garantit.

Ha confiat així en l'autonomia i la capacitat dels seus companys en la bancada popular, i ha assegurat que la decisió de la "substitució definitiva" de Bonig es prendrà estant tots presents perquè és la manera més adequada.

"Les presses potser les tenen uns altres", ha insistit el president alacantí, per a rebutjar que els partits del Consell els vulguen "tutelar des de fora" perquè li sembla excessiu.

També et pot interessar

stats