Isabel Bonig: "Me'n vaig perquè no compte amb la confiança del PP nacional"

La presidenta del PPCV deixa l'acta de diputada a les Corts i abandona la sindicatura

Dimissió d'Isabel Bonig

"Deixe l'acta a les Corts Valencianes i deixe el càrrec de síndica a les Corts Valencianes". Així de clara s'ha mostrat Isabel Bonig, presidenta del PP, que ha dit que ho abandona a pesar seu perquè li haguera agradat tindre una segona oportunitat i arreplegar el fruit després de "tan i tant treball i així li ho vaig manifestar al meu secretari general, Pablo Casado. La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, visiblement emocionada, ho ha explicat en una roda de premsa convocada de forma urgent.

"Me'n vaig perquè no compte en la confiança del PP nacional", ha deixat clar. Per això ha decidit deixar pas "a les persones que sí que gaudeixen de la confiança de Gènova", ha afegit. A ells, els ha demanat un treball honrat i seriós.

Les paraules de Bonig han sigut de comiat. Bonig ha valorat el treball i ha remarcat que ha treballat "molt dur per a superar una etapa de gran obscuritat". I ha deixat clar que no va ser fàcil. La política de la Vall d'Uixó s'ha emocionat especialment quan ha recordat son pare, que va faltar recentment, i també ha tingut un record per a Rita Barberá, exalcaldessa de València. En referència a ella ha dit que es va equivocar quan va donar suport a la reprovació de Barberà a les Corts, "i demane perdó", ha acabat.

"Me'n vaig amb pena, perquè m'haguera agradat poder presentar-me una segona vegada, però així és la política", ha repetit. Bonig ha deixat clar que té un projecte per a la Comunitat Valenciana.

Treball enfront d'estratègia interna

Les últimes paraules de Bonig han sigut una crítica clara en clau interna. Ella, ha dit, estava treballant pel partit i no ocupada en guanyar-se el suport de la direcció nacional del PP o de competir amb els contrincants interns. "No em penedisc d'haver anat procurant el favor dels ciutadans poble a poble i ciutat a ciutat, encara que això m'haja impedit guanyar-me el favor de les estructures nacionals del meu partit, perquè estava treballant", ha dit. "I no em penedisc d'haver agafat les regnes del partit de la Comunitat Valenciana quan ningú no volia ni s'atrevia, ni de deixar-les ara quan sembla que tot el món les vol, senyal que s'han fet les coses bé".

"Vaig ser lliure a l'entrar en política i lliure soc per a eixir. Mai he volgut un lloc. He treballat i seguiré treballant, es pot fer política de moltes formes. Per coherència abandone el parlament valencià", ha conclòs.

Durant la seua intervenció, Bonig ha recordat les víctimes de la Covid i els militants del PP de tot Espanya. També ha felicitat Isabel Díaz Ayuso pel seu triomf a Madrid.

Aquest dijous de vesprada està prevista la junta regional de la qual ha d'eixir una data per al pròxim congrés autonòmic que ha de triar el pròxim responsable del partit a la Comunitat Valenciana.

La política popular ha ampliat que aquest dijous anirà a les Corts a acomiadar-se. També ha recordat que serà al comité previst aquesta vesprada on se'n donaran detalls.

També et pot interessar

stats