El PP defendrà rebaixes fiscals que impulsen l'ocupació i blindarà per llei la inversió sanitària

Els populars apel·len al centre polític i al reforç de la posició de la Comunitat Valenciana en la ponència del seu XV Congrés

Begoña Carrasco, Luis Santamaría i Luis Barcala, aquest dilluns
Begoña Carrasco, Luis Santamaría i Luis Barcala, aquest dilluns / PPCV

El PPCV apel·la al centre polític i al reforç de la posició de la Comunitat Valenciana en la ponència del seu XV Congrés del 3 de juliol, amb receptes com una baixada generalitzada d'impostos, el blindatge del pressupost de la sanitat o unes infraestructures que "realment vertebren", contra les mesures per a "dividir" del govern del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem).

Sota el títol "La Comunitat en el centre", els populars recopilen al llarg de 65 pàgines i 264 propostes tot el que han llançat en els últims anys des de l'oposició. Aquesta ponència, oberta a esmenes fins al dilluns 28, pretén establir les bases de l'acció política del PPCV com un tir d'eixida per a les pròximes eleccions i "fer el relleu al fracassat tripartit d'esquerres".

"Els valencians no pintem res dins d'Espanya ni pintem res fora, i això és un luxe que la Comunitat Valenciana no pot permetre's", ha advertit l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, com a responsable de la ponència al costat de la portaveu a Castelló, Begoña Carrasco.

Per als populars, la Comunitat Valenciana està descentrada i empobrida i deriva a postures minoritàries i "més nacionalistes" mentre "els problemes dels valencians s'ignoren i només es persegueix un model de societat polititzada o ideologitzada", ha dit Barcala. Per contra, aposten per fer valdre les singularitats valencianes "en un país que es diu Espanya" i per la defensa "a ultrança" de les seues línies roges: "els drets individuals, l'estat de dret i la igualtat d'oportunitats".

Baixada generalitzada d'impostos

Per a aconseguir-ho, una de les seues primeres mesures és que la Comunitat Valenciana "ocupe el lloc que li correspon" mitjançant una reforma fiscal en lloc de ser la segona autonomia amb més impostos. Reclamen una baixada generalitzada i suprimir tant el de successions com el de patrimoni, cosa que Barcala ha defensat amb la seua experiència a Alacant, i rebutgen una harmonització dels tributs en tot Espanya.

En matèria econòmica reclamen que el govern espanyol reforme el finançament autonòmic perquè veuen "vergonyós" que s'engrandisca la bretxa entre les regions més riques i les més pobres i, mentrestant, el Consell "no defense els valencians i estiga perdent oportunitats".

Exigeixen una política d'infraestructures "que cusa i vertebre realment la Comunitat Valenciana" i una Generalitat que "lluite" pel corredor mediterrani, a més del manteniment de l'"irrenunciable" transvasament Tajo-Segura, l'ampliació nord del port de València, més suport als emprenedors i prioritzar la despesa per a reduir el "galopant" dèficit públic.

Recuperar les senyes d'identitat

Barcala ha afirmat que la ponència també "és una defensa de les nostres senyes d'identitat que ens uneixen com a poble, com és el dret foral valencià i la llengua valenciana que com a riquesa cultural ha de servir per a unir-nos i mai per a separar-nos". Ha dit que els preocupa l'estratègia de confrontació promoguda pel govern de Puig: "Mai havia existit una confrontació com l'actual entorn de la llengua i mai donarem suport a aquesta immersió catalanitzadora que promou l'actual govern valencià". "Defensem les nostres tradicions, festes i gastronomia en llibertat, perquè no creiem en la imposició".

Unes altres de les seues propostes són reforçar el paper dels ajuntaments i les diputacions, impulsar una "targeta social" per a saber les ajudes que cobra cada valencià, centrar la lluita contra la violència masclista en la detecció precoç o més coordinació amb el govern en matèria d'immigració.

Propostes en sanitat i educació

Carrasco ha assenyalat que "en la ponència plantegem el blindatge del pressupost de Sanitat per a impedir que puguen desviar-se recursos econòmics cap a altres àmbits de l'administració autonòmica". Les iniciatives del PP en aquesta qüestió recullen també la proposta de garantir per llei el temps màxim en la llista d'espera per a proves diagnòstiques i quirúrgiques segons especialitats.

La defensa d'un model educatiu basat en la llibertat educativa i d'elecció de llengua és un altre dels eixos de la ponència. "Defensem la llibertat d'elecció de centre educatiu i d'elecció de llengua, i donem suport als tres models d'oferta educativa (pública, concertada o privada)".

En el congrés del 3 de juliol serà proclamat com a líder dels populars valencians l'únic candidat, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón.

També et pot interessar

stats