UGT defensa l’ampliació del port “perquè no es pot renunciar a infraestructures si volem tindre ocupació”

El secretari general del sindicat advoca per la reforma del port, però garantint "el mínim impacte ambiental"

Ismael Sáez, secretari general de la UGT del País Valencià, durant l'entrevista en 'Les notícies del matí' d'aquest divendres
Ismael Sáez, secretari general de la UGT del País Valencià, durant l'entrevista en 'Les notícies del matí' d'aquest divendres

“S’han de fer esforços perquè l’impacte ambiental siga el mínim, però no podem renunciar a infraestructures, com la del port, si volem modernitzar l’economia, tindre oportunitats d’ocupació i que aquest siga de qualitat i avançar cap al progrés econòmic i social”, argumentava el secretari general de la UGT a la Comunitat Valenciana, Ismael Sáez, qui ha intervingut en Les notícies del matí per a exposar les reivindicacions sindicals davant la celebració, demà dissabte, del Dia del Treball. 

Sáez ha recordat que ja hi ha una declaració d’impacte ambiental que avalava l’ampliació del port de València. No obstant això ha advertit que, donat que han passat uns anys des que es va aprovar, caldrà determinar quins efectes produeixen les obres i el compromís de regeneració de les platges valencianes que van aparellat al projecte, però sense renunciar-ne a l’ampliació. 

El líder sindical considera que “totes les infraestructures produeixen un impacte ambiental, com l’ampliació de la V-21, el corredor mediterrani o fins i tot la que la Universitat Politècnica de València va tindre sobre l’horta, però això no pot suposar una renúncia a les infraestructures”.

En referència a l’enfrontament polític que ha despertat el projecte del port, Ismael Sáez creu que “alguns sols acceptarien una declaració d’impacte ambiental que diguera que l’ampliació no es pot fer”. Una postura que, en opinió del líder de la UGT, “no és l’adequada”. 

Respecte a la taxa de desocupació a la Comunitat Valenciana, que va traure a la llum aquest dijous l’enquesta de població activa (EPA) i que reflectia que l’últim trimestre deixava 40.200 aturats més, Ismael Sáez no s’ha mostrat sorprés per aquesta dada en l'entrevista en Les notícies del matí

“Era d’esperar perquè la Comunitat Valenciana estava el plena onada de la pandèmia”, encara que s’ha mostrat convençut que “la recuperació econòmica serà accelerada en els pròxims mesos, sobretot en sectors com la restauració, el turisme o el comerç, que s’han vist molt afectats per les restriccions”. Es tracta d’uns sectors amb els quals el Consell ha fet esforços per a ajudar-los, “encara que l’ajuda sempre és insuficient”. 

Quant a una de les empreses que pot fer créixer la xifra de parats, la factoria de Ford a Almussafes, que tramita 630 comiats, el responsable de la UGT a la Comunitat Valenciana creu que és clau que la direcció de l’empresa “decidisca si aposta o no per Almussafes en la seua reestructuració a Europa, que sembla que així serà, però l’aposta ha de ser més clara”, ha explicat.

Ismael Sáez creu que el fet que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’haja reunit amb la direcció de la multinacional pot comportar bones notícies a la planta almussafenca. 

En canvi, respecte a la gran planta de bateries, que s'ofereix a acollir la Comunitat Valenciana amb els fons de recuperació europeus, Sáez creu que “l’actitud de Volskwagen és molt més proactiva que Ford”, un fet que pot suposar un entrebanc per a Ford Almussafes. 

Quant a la celebració, aquest dissabte de la festivitat de l’1 de maig, la derogació de la reforma laboral, del sistema de pensions aprovat el 2013, així com l’increment del salari mínim fins al 60% del salari mitjà del país, són algunes de les reivindicacions que, segons ha assenyalat Ismael Sáez, plantejaran dissabte els sindicats.

L'entrevista completa està disponible a la carta en l'enllaç següent:

També et pot interessar

stats