Pedro Sánchez i el president de Ford Europa tracten la fabricació de bateries elèctriques

La companyia s'ha compromés a continuar treballant de manera constructiva amb el Govern d'Espanya

Una imatge de la reunió entre el govern espanyol i la direcció de Ford Europa
Una imatge de la reunió entre el govern espanyol i la direcció de Ford Europa / Moncloa / Fernando Calvo

La direcció europea de Ford Europa i el president Pedro Sánchez s'han reunit aquest dijous per a parlar de la fabricació de bateries elèctriques. Durant la reunió, que ha tingut lloc en la Moncloa, s'ha abordat l'estratègia de producció de l'empresa a Europa, la fabricació de bateries per a vehicles electrificats i les oportunitats que ofereix la indústria de l'automoció a Espanya, entre altres temes, segons ha informat el govern.

La reunió ha tingut la presència del president de Ford Europa, Stuart Rowley, de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i del president i conseller delegat de Ford España, Jesús Alonso. Durant la reunió, Ford s'ha compromés a continuar treballant de manera constructiva amb el Govern d'Espanya per a assegurar un futur sòlid, segons les mateixes fonts. La trobada es produeix hores després que Sánchez va anunciar que el Pla de Recuperació dedicarà més de 13.000 milions d'euros a la mobilitat sostenible, segura i connectada.

Pendent està encara la ubicació de la gran fàbrica de bateries a Espanya. Diverses autonomies aspiren a acollir aquest centre de referència. La Generalitat reivindica el nostre territori com a emplaçament després de la presentació al febrer de l'Aliança Valenciana de Bateries. Aquesta és una gran aliança formada per 23 empreses, entre les quals hi ha Ford i Iberdrola, amb la qual aspiren a recaptar més de 2.000 milions d'euros dels fons de la Comissió Europea.

D'altra banda, la planta de Ford a Almussafes va anunciar el passat 25 de març que fabricarà la pròxima generació de motors híbrids. I el passat octubre la factoria va posar en marxa una planta per a fabricar bateries, i ja ha anunciat una inversió per a incrementar la capacitat productiva.

També et pot interessar

stats