La planta de Ford a Almussafes fabricarà la futura generació de motors híbrids

La producció arrancarà en 2022 i ara el sindicats esperen que la multinacional també anuncie més treball per a la planta de vehicles.

Ford Almussafes farà motors híbrids

La direcció de Ford a Almussafes anuncia aquest dijous als sindicats de la planta que la factoria valenciana fabricarà la pròxima generació de motors híbrids, segons ha avançat el president del comité d’empresa, Carlos Faubel. Aquest anunci era molt esperat en la planta valenciana des de fa mesos, ja que li donaria una certa tranquil·litat de cara el futur.

Els sindicats estan contents perquè això canvia el context en el qual negociaran el pròxim ERO per a 630 persones a causa de la caiguda de la demanda de tres dels cinc vehicles que fabrica.

En acabar la reunió, el sindicat STM-Intersindical Valenciana ha explicat que a partir de 2022 la planta de motors construirà el motor híbrid 2.5 Duratec per a Europa, que actualment munta en el Kuga híbrid, així com en les versions híbrides dels models Galaxy i S-Max. 

El sindicat ha afegit que la direcció de Ford també ha anunciat 5,2 milions d’euros addicionals als 24 ja anunciats per a incrementar la capacitat de producció de la planta de bateries, que va començar a funcionar el passat mes d’octubre. 

Ford també ha comunicat que el 2022 es deixarà de fabricar el model Mondeo mentre que es mantindran en producció els Galaxy i S-Max.

El representant d’STM en Ford, Paco González, ha valorat l’anunci de la multinacional i ha felicitat tota la plantilla que amb el seu treball han fet possible aquesta notícia. Els sindicats confien que ara hi haja nous anuncis de càrrega de treball per a la planta de fabricació de vehicles. Igualment, confien a reduir la xifra d’afectats per l’ERO i que es concrete via baixes incentivades i prejubilacions.

L'anunci de la retallada de llocs de treball en Ford va fer botar totes les alertes per la importància que té la multinacional en la creació de treball, directe i indirecte, però també en les exportacions valencianes. La Generalitat va confiar que la planta accelerara la innovació per a adaptar-se al canvi de mobilitat.

Aquest dijous, després de fer-se públic l'anunci, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat una notícia que ha qualificat d'“extraordinàriament important” per a la Comunitat Valenciana per les “garanties de continuïtat” que suposa per a la planta d’Almussafes. Puig ha recordat que la indústria de l’automòbil està en un moment de “transició energètica” cap a una mobilitat sostenible.

També et pot interessar

stats