La Generalitat constitueix el centre d'R+D de l'Aliança Valenciana de les Bateries

El Consell avança en la iniciativa valenciana, tot i el suport de l'executiu central a la planta de bateries catalana.

Presentació aquest dimecres de l'Aliança Valenciana de Bateries
La presentació de l'Aliança Valenciana de Bateries en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la constitució en les pròximes setmanes de la Fundació Centre d'Investigació Element València, el primer pas del projecte de l'Aliança Valenciana de les Bateries.

La creació d'aquest centre d'R+D, que aspira a ser una referència en la transformació del sector de l’automoció espanyola, constata la voluntat del Consell per seguir avançant en la iniciativa valenciana per a crear una gigafactoria de bateries, tot i el revés que ha suposat l'aposta del govern central per una planta similar a Catalunya.

La Generalitat ja ha invertit un milió d'euros per a arrancar l'activitat investigadora de la Fundació, en què participen diversos Instituts d'Investigació i el líder empresarial del projecte, Power Electronics.

L'objectiu del Consell és constituir la fundació abans que acabe març perquè estiga plenament operativa en el mes de juny.

Els patrons fundadors de la Fundació seran Power Electronics, Generalitat Valenciana i la Universitat de València. Posteriorment s'incorporaran altres patrons i es mantindrà relació directa a través de convenis. Entre altres, es preveu sumar a la Universitat Politècnica València, la Universitat d'Alacant, els instituts tecnològics ITE i Icemol, Element Gigafactoria, els membres de l'Aliança Valenciana de Bateries, i altres organismes nacionals i internacionals.

També et pot interessar

stats