La Generalitat assegura que l'Aliança Valenciana de Bateries continua tot i l'aposta del govern espanyol per Catalunya

Volkswagen fabricarà vehicles elèctrics a Martorell amb el suport de la planta de bateries que patrocina l'executiu.

El rei i el president del govern espanyol en l'aniversari de Seat a Martorell
El rei i el president del govern espanyol en l'aniversari de Seat a Martorell / Quique García (Efe)

El grup Volkswagen ha anunciat la intenció de produir, per primera vegada, vehicles elèctrics a la planta de Seat a Martorell, a Barcelona. La decisió s'ha conegut durant la celebració del 70 aniversari de la companyia, a la qual assisteix el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, l'endemà que l'executiu central anunciara l'aposta per Barcelona per a crear amb Iberdrola la primera fàbrica de bateries elèctriques d'Espanya.

El suport del govern central a la planta catalana contrasta amb l'impuls netament autonòmic a l'Aliança Valenciana de Bateries, una iniciativa que comprén una gigafactoria de Power Electronics i un centre d'innovació, en què s'ha estimat una inversió de 2.000 milions i la creació de 30.000 llocs de treball.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, assegura que l'Aliança continua avant, tot i la falta de patrocini de l'executiu central. I defén que el projecte és "molt més ampli" i "ambiciós" que el català perquè va "més enllà d'una fàbrica de bateries per a cotxe", ja que abasta "totes les energies renovables". Oltra ha explicat que el projecte es va impulsar abans de la pandèmia i dels fons europeus, i s'ha mostrat segura que continuarà perquè s'ha fet un "treball molt seriós i ferm sobre la viabilitat" per part de les 23 empreses promotores.

També et pot interessar

stats