Dos tècnics de Labora reforçaran l'acollida a la Ciutat de la Llum per a ajudar els refugiats a buscar feina

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, explica en Les notícies del matí els mecanismes que s'han posat en marxa per a afavorir la integració laboral dels ucraïnesos i ucraïneses que arriben a la Comunitat Valenciana

Membres de Creu Roja en el dispositiu d'acollida de la Ciutat de la Llum d'Alacant
Membres de Creu Roja atenen dos persones ucraïneses en el dispositiu d'acollida de la Ciutat de la Llum d'Alacant / Morell (Efe)

La Generalitat ja ha posat en marxa diversos mecanismes per a afavorir la integració laboral de totes les persones refugiades que arriben a la Comunitat Valenciana fugint de la guerra a Ucraïna. El territori s'ha convertit en la destinació més popular a Espanya per contindre la colònia ucraïnesa més gran del país. El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat aquest dijous en Les notícies del matí totes les ferramentes que el govern valencià posa a l'abast dels nou arribats per a augmentar les seues opcions de trobar faena.

Volem que tinguen els mateixos drets que la població comunitària Enric Nomdedéu - Secretari autonòmic d'Ocupació

Entre d'altres, ha avançat que dos tècnics de Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, es traslladaran al centre temporal d'acollida instal·lat a la Ciutat de la Llum d'Alacant per a ajudar a registrar les persones refugiades en la plataforma i assessorar-les en la recerca de treball. "Volem que tinguen els mateixos drets que la població comunitària i accés a tota la formació d'idiomes i professional. També que siguen susceptibles de ser contractats per empreses amb ajudes de Labora, com qualsevol altra persona donada d'alta en el sistema", ha assenyalat Nomdedéu.

Entrevista al secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu

Segons ha confirmat el responsable de Labora, els principals tutorials de la plataforma per a mostrar com inscriure's i els primers passos en l'orientació laboral s'han traduït ja a l'ucraïnés i el rus. I ha aclarit que també s'està treballant a habilitar un servei de traducció presencial, en col·laboració amb la Direcció General de Política Lingüística —depenent d'Educació— que s'oferirà amb cita prèvia. "Com a servei públic volem acompanyar en la cerca de feina a totes les persones en general i a les refugiades en especial", ha apuntat el secretari autonòmic.

De moment, ja hi ha una trentena de ciutadans procedents d'Ucraïna que s'han inscrit en Labora, ha precisat Nomdedéu durant l'entrevista. També s'han rebut peticions per part d'empreses, ha continuat, que "de manera solidària" han contactat amb l'administració autonòmica per a informar-se sobre el procés de contractació de refugiats quan es vegen en necessitat de personal.

Per a les ONG també s'han elaborat infografies amb informació específica en ucraïnés i un codi QR per tal de poder entrar als diferents vídeos que té penjats Labora en YouTube. Finalment, el secretari autonòmic ha assegurat que està previst ampliar els cursos d'idiomes dirigits a refugiats "si és necessari", sobretot en zones en què s'acumule més població que requerisca aquesta formació.

També et pot interessar

stats