Zoom | Els refugiats d'Ucraïna

Episodi 11 Temporada 3 73 min.
12

Des de l’inici del conflicte bèl·lic a Ucraïna, milions de persones han fugit de l’horror de la guerra fins a punts fronterers com este, a Polònia. Però per a arribar-hi han hagut de patir molt.

Coneixerem Nela i Andreu, família d’acollida de Valeria que hagut de fugir de la ciutat ucraïnesa d’Irpín. Ells han pogut viure la situació quasi en directe gràcies als àudios que Valeria els anava enviant quan podia, els quals han volgut compartir amb ZOOM.

No tots han pogut fugir de les bombes, per a desesperació dels familiars i amistats que els esperen a la nostra Comunitat. Mara és la mare d’acollida d’Ilona, una xiqueta de 10 anys que viu a prop de Txernòbil. Una zona, actualment, controlada per les tropes russes que fan que la fugida no siga una opció. Fa més d’una setmana que Mara no sap res d’Ilona i ella ha decidit ajudar altres xiquets i xiquetes en una situació similar a la de la seua filla d’acollida.

La Comunitat Valenciana s’ha bolcat per a intentar ajudar els refugiats oferint-los una escapatòria a través dels nombrosos autobusos que han vingut a arreplegar-los fins ací, així com obrint les seues cases per a oferir-los un lloc segur. La resposta solidària valenciana ha sigut espectacular. Al llarg de tot el nostre territori, s’han recollit tones i tones d’ajuda humanitària.

Estem davant d’una de les pitjors crisis humanitàries que s’han viscut a Europa? Com s’ha arribat a esta situació sense precedents?

FEM ZOOM EN ELS REFUGIATS D’UCRAÏNA

stats