Zoom | El culte al cos

Episodi 12 Temporada 3 57 min.
12

Les atencions que prestem a la nostra imatge no són un fenomen actual: sempre hem volgut seguir uns cànons de bellesa. Però, amb l’entrada en escena de les xarxes socials, el model de cos perfecte ha cobrat més protagonisme.

Cada dia ens ocupem més del nostre cos, tant pel que fa a la salut com pel que fa a la imatge. Seguir una vida saludable és beneficiós, d’això no hi ha dubte. Però… i la imatge? rebem pressió per a tindre un cos “convencional”?

Per a modificar el físic, l’opció més saludable és l’esport. Però practicar esport representa perills? Ens podem arribar a obsessionar? L’obsessió per l’exercici físic pot derivar en vigorèxia. ZOOM entrevista dos persones a qui l’obsessió per l’esport va fer que posaren en risc sa vida.

Tot i els riscos, a l’estat espanyol s’efectuen unes 200.000 operacions estètiques, segons un estudi de la Societat Espanyola de Cirurgia plàstica reparadora i estètica.

L’operació més comuna en 2021 va ser l’augment de pit, amb més de 60.000 intervencions. La segona operació més sol·licitada va ser la liposucció, amb 42.000 intervencions. El tercer lloc del rànquing, l’ocupa l’aplanament de ventre, amb 26.000.

FEM ZOOM EN EL CULTE AL COS

stats