La Ciutat de la Llum acollirà vora 500 persones refugiades

Gabriela Bravo ha visitat les instal·lacions que s’han posat a disposició del govern espanyol i que podrien començar a rebre persones des d’aquest dimarts

Imetges de les instal·lacions de La Ciutat de la Llum on hi haurà espai per acolli 495 persones refugiades
Imatges de les instal·lacions de La Ciutat de la Llum on hi haurà espai per a acollir 495 persones refugiades / Generalitat Valenciana

La Generalitat ha posat a la disposició del govern espanyol un espai de recepció i acolliment de refugiats ucraïnesos de 7.600 metres quadrats en un dels pavellons de la Ciutat de la Llum, a Alacant, amb capacitat per a 495 places i que podrà començar a rebre persones que fugen de la invasió russa des d'aquest dimarts.

Així ho ha afirmat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, durant la visita als antics estudis cinematogràfics, en els quals s'ha adequat una zona amb 6.200 m² per a habitacions i 1.400 m² més per a una zona lúdica i un menjador per a estades temporals no superiors a 72 hores, segons ha detallat. A més, 120 m² els dedicaran a la recepció, 90 m² a proves diagnòstiques de coronavirus, 150 m² a les oficines de la Generalitat i 150 m² a la Creu Roja i personal del Ministeri de Migracions.

Respecte a la capacitat, hi ha ja llestos 240 llits per a donar resposta residencial i el Ministeri ja ha demanat la resta de llits per a posar a la disposició de la Creu Roja els 255 restants. En total, en sumen 495 i disposats en grups de quatre i sis places per a mantindre unides les unitats familiars. També s’ha preparat una àrea de descans, tant per a adults com per a la xicalla.

A les persones que s'hi allotgen els donaran informació sobre les targetes sanitàries i en matèria d'ocupació, seguretat social, educació i per a obertura de negocis. En definitiva, ha indicat la consellera, “tot el que siga necessari perquè les persones que arriben puguen afrontar una manera de vida". La previsió és que puguen arribar persones refugiades a partir d'aquest dimarts.

L’adequació dels estudis cinematogràfics per poder acollir persones ha costat un 900.000 euros, encara que el cost s’ha reduït “notablement” perquè les infraestructures utilitzades pertanyen als hospitals de campanya, ha detallat Bravo. "Hem tractat d'oferir uns espais que siguen el més dignes possibles i així humanitzar-los perquè les persones que arriben tinguen, almenys, les majors comoditats possibles", ha afegit.

De manera provisional, també es mantindrà l'hospital de campanya d'Alacant mentre estiga "plenament" operatiu.

També et pot interessar

stats