Els refugiats ucraïnesos que escapen de la guerra superen els 4 milions

Acnur destaca que un de cada deu ucraïnesos ha deixat el seu país en un mes i suposa l'èxode més gran a Europa des del final de la Segona Guerra Mundial

Famílies de refugiats ucraïnesos s'amunteguen a la frontera amb Romania fugint de l'ofensiva militar russa
Famílies de refugiats ucraïnesos s'amunteguen a la frontera amb Romania fugint de l'ofensiva militar russa / Marcel Gascón (Efe)

Els ucraïnesos que han fugit del seu país a causa de la guerra amb Rússia, en la seua majoria dones, xiquets i persones majors, ha superat la barrera dels quatre milions, segons les estadístiques que actualitza diàriament l'Agència de l'ONU per als refugiats (Acnur).

L'organització va indicar ja en l'inici de la invasió russa que s'arribaria a aquesta xifra, que representa l'èxode més gran a Europa des del final de la Segona Guerra Mundial. Un de cada deu ucraïnesos ha deixat el seu país en els últims trenta dies.

Més de la meitat d'aquests refugiats han arribat a la veïna Polònia, que ha acollit uns 2,3 milions d'ucraïnesos, mentre que al voltant de 600.000 es troben a Romania, on són milers els que van passar abans per la veïna Moldàvia.

A la resta de països veïns d'Ucraïna, Hongria ha rebut 364.000 refugiats, Rússia 350.000, Eslovàquia 281.000 i Bielorússia 10.900, d'acord amb els càlculs actualitzats d'Acnur.

A aquests refugiats se sumen els més de 6,5 milions de desplaçats interns a la mateixa Ucraïna, per la qual cosa prop d'11 milions d'ucraïnesos, una quarta part de la població total, han hagut d'abandonar deixat la residència per a fugir de la violència.

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) calculava la setmana passada que més de la meitat dels 7,5 milions de menors d'edat ucraïnesos han hagut de deixar la casa en poc més de trenta dies de guerra.

També et pot interessar

stats