L'ONU eleva a 10 milions les persones desplaçades per la guerra a Ucraïna

Polònia ha acollit sis de cada deu refugiats ucraïnesos

Una família de refugiades a l'estació de Cracòvia, a Polònia
Una família de refugiades a l'estació de Cracòvia, a Polònia / Mari Saito (Reuters)

L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, Filippo Grandi, ha comunicat aquest diumenge que l'agressió russa a Ucraïna és "tan devastadora" que ha forçat deu milions de persones a desplaçar-se, siga dins del país o a l'estranger, per la qual cosa han esdevingut refugiats.

"Entre les responsabilitats dels que condueixen la guerra en qualsevol part del món està el sofriment que es causa als civils als quals s'obliga a escapar", ha assenyalat en el seu compte en Twitter.

Les dades més recents indiquen que 3,39 milions de persones han eixit d'Ucraïna des que va començar la guerra amb l’atac de Rússia fa 24 dies.

Segons el portal virtual que l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha creat per a seguir el moviment de la població ucraïnesa refugiada, Polònia ha acollit 2,05 milions de persones, sis de cada deu.

Romania és el segon país amb més persones refugiades procedents d'Ucraïna en aquest lapse de temps, un total de 527.000, mentre que Moldàvia n'ha rebut 362.000.

Per la frontera amb Hongria han fugit 305.000 persones i 245.000 per la d'Eslovàquia.

Vora 184.000 persones més han travessat la frontera amb Rússia i unes 2.500 s'han dirigit cap a Bielorússia, segons ACNUR.

La resta dels deu milions de desplaçats als quals Grandi es refereix són persones que han abandonat les seues llars en nuclis urbans —principals blancs de les forces russes— i s'han traslladat a zones de l'interior del país que, de moment, no han patit les hostilitats.

També et pot interessar

stats