Comença una setmana clau per a la gigafactoria de Sagunt

El rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assistiran divendres a la col·locació de la primera pedra de la planta, que estarà operativa el 2026

Obres de condicionament dels terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt
Obres de condicionament dels terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt / À Punt NTC

Comença una setmana clau per a la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt (Camp de Morvedre). Divendres es posarà la primera pedra de la futura planta, que està previst que es pose en funcionament l’any 2026.

L’acte, que porta per nom Missió València i al qual assistiran el rei Felip VI; el president del govern central, Pedro Sánchez; i el del Consell, Ximo Puig, suposarà el tir d'eixida per a la construcció d'aquesta gigafactoria. Amb tot, els operaris ja han començat a treballar 24 hores al dia des de gener per a condicionar els terrenys i aplanar-los.

L’acte inaugural té lloc quatre mesos després que l'empresa automobilística alemanya acceptara participar en el projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (Perte) del cotxe elèctric, que preveu mobilitzar 10.000 milions d'euros en inversions.

A banda, el mes de juny començaran les obres d'urbanització de la parcel·la on s'instal·larà la gigafactoria. El Consell va autoritzar divendres la urbanització de la zona i també la construcció del vial que travessarà Parc Sagunt II i connectarà el polígon amb l'autovia d'accés.

El Consell va iniciar l'any passat el projecte d'expropiació de sòl del parc empresarial de Sagunt on se situarà la planta, que tindrà una superfície d'unes 200 hectàrees. La primera fàbrica de bateries de la multinacional en el sud d'Europa, que serà gestionada per la filial Power Co, fabricarà cada any cel·les per a 800.000 vehicles.

En paral·lel, la Generalitat ha iniciat el procés de compra d'una parcel·la de 16.000 metres quadrats per a construir el Campus Battery, que proveirà de personal qualificat la gigafactoria i tindrà capacitat per a 400 alumnes de formació professional.

També et pot interessar

stats