Així serà el Campus Battery de Sagunt: titulacions d'FP i graus universitaris per a 400 alumnes

El futur centre formatiu per a la gigafactoria oferirà formacions d’FP dual i tallers especialitzats a 400 alumnes que rebran beques de formació

Estudiants de Salzgitter mostren un experiment a la delegació valenciana encapçalada per Ximo Puig i els directius de Volkswagen
Estudiants de Salzgitter mostren un experiment a la delegació valenciana encapçalada per Ximo Puig i els directius de Volkswagen / GVA

El CIPF Campus Battery, que formarà els professionals de la futura gigafactoria de bateries de la filial de Volkswagen PowerCo a Sagunt (Camp de Morvedre), tindrà capacitat per a 400 estudiants i oferirà diversos tipus de titulacions principalment basades en l'FP dual.

En vista a les previsions del Consell que la gigafactoria genere 3.000 llocs de treball directes i fins a 15.000 indirectes a través de les seues empreses auxiliars, la Generalitat ha projectat construir aquest centre de titularitat pública per a donar resposta a les necessitats laborals de la multinacional.

Situat en una parcel·la de quasi 16.000 m² en el Parc Sagunt I, a tocar de la gigafactoria, el centre comptarà amb una superfície de més de 8.300 m² on s’habilitaran laboratoris de microbiologia, tallers de mecanitzat, de sistemes automàtics i química industrial, entre altres equipaments.

La compra dels terrenys ja ha estat iniciada per la Generalitat per prop de 2,3 milions d'euros, segons va anunciar dilluns passat el president Ximo Puig durant el seu viatge a la fàbrica alemanya de PowerCo a Salzgitter, que serveix com a model a seguir per a la valenciana.

El Campus Battery per dins

El Campus Battery serà un edifici amb una superfície total de més de 8.300 m² en el qual s'impartiran títols d’FP i graus universitaris. L'edifici constarà de tres espais diferenciats: una àrea de formació de vora 3.000 m²; una àrea de clúster de bateries de 2.208 m² amb espais comuns, administratius i espais per a formacions complementàries; i una Battery Academy de més de 3.000 m².

El futur centre de formació de la Generalitat es basarà en el model valencià de formació professional i l'FP serà dual durant els tres anys de formació. A través de la col·laboració publicoprivada, l'alumnat combinarà l'ensenyament amb el desenvolupament de competències professionals en la gigafactoria.

Les famílies professionals demandades per PowerCo són química, seguretat i medi ambient, electricitat i electrònica i instal·lació i manteniment i es contemplen formacions de graus A (acreditació parcial de competència), B (certificat de competència), C (certificat professional) o E (curs d'especialització), amb la qual s'obtindrà el títol de tècnic o expert més el certificat que acredite la formació no inclosa en el títol.

A més, Labora oferirà formacions fora de catàleg destinades a la millora de l'ocupabilitat i les universitats tecnològiques participaren en màsters o formacions de curta duració relacionats amb aquests sectors. La totalitat l'alumnat de cicles formatius, unes quatre-centes persones, rebrà beques de formació.

També et pot interessar

stats