Puig es reuneix a Alemanya amb la cúpula directiva de Volkswagen i Power Co

La visita està emmarcada en l’agenda conjunta amb la companyia per a aprofundir les relacions de cara a la construcció de la gigafactoria de cel·les de bateries a Sagunt

Puig, en una imatge d'arxiu
Puig, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, viatja aquest dilluns a Alemanya per a reunir-se amb la cúpula directiva de Volkswagen i de Power Co, la constructora de les instal·lacions. Una trobada que s’emmarca en l’agenda conjunta entre la Generalitat i la companyia que construirà la gigafactoria de cel·les de bateries a Sagunt per tal d’aprofundir les relacions.

Durant la trobada, el president mantindrà diverses reunions de treball amb els màxims directius del grup alemany, en les quals s'abordaran els pròxims passos per a seguir en el procés de la posada en marxa de la construcció de la gigafactoria i l'adequació de Parc Sagunt II.

Al marge de la reunió amb Volkswagen el president aprofitarà l'estada a Alemanya per a entrevistar-se amb l'alcalde de Salzgitter, la localitat on està la gigafactoria que construeix Power Co a Alemanya i que serà similar a la de Sagunt. Així mateix, dimarts tindrà una reunió amb el ministre president de la Baixa Saxònia, així com una trobada amb directius del grup turístic Tui. 

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, i la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, també participen en el viatge, així com el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, que ha destacat el bon ritme de les operacions, ja que “encara que queda treball per fer, ja s’han dut a terme passos importants”.

Entre altres, “l’aprovació del Perte, és a dir, el volum d’ajudes públiques que rebrà el grup Volkswagen, s’ha declarat estratègica l’actuació per a tota l’administració de la Generalitat, s’han adquirit els terrenys on s’ubicarà la gigafactoria, s’ha obert una oficina de la companyia a la Comunitat Valenciana i s’ha començat la contractació del personal”. Una agenda que, segons el conseller, “està complint-se rigorosament”.

També et pot interessar

stats