El calendari de la gigafactoria de Sagunt: quan estarà en marxa?

Comença la cursa perquè estiga enllestida en 2026 i comence a fabricar 800.000 bateries a l'any

Terrenys del Parc Sagunt II on s'alcarà la nova gigafactoria de bateries de Volkswagen
Terrenys del Parc Sagunt II on es construirà la nova gigafactoria de bateries de Volkswagen / À Punt NTC

L'endemà del sí de Volkswagen, que accepta els quasi 400 milions d'euros adjudicats pel govern espanyol en el Perte del vehicle elèctric i connectat i tira avant amb la construcció de la gigafactoria de bateries a Sagunt, els tràmits perquè siga realitat comencen a agilitzar-se. 

La futura planta, una de les sis que la multinacional alemanya té previst construir a tot Europa i la primera en el sud del continent, s'ubicarà en una parcel·la de dos milions de metres quadrats del Parc Sagunt II. Aquest és el calendari previst i els passos a seguir fins que estiga operativa:

  • 10 de novembre de 2022. Publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la sol·licitud de Volkswagen per a declarar la inversió projecte estratègic territorial (PET), que s'obri vint dies a consulta pública. És l'instrument administratiu necessari per a agilitzar els tràmits i els terminis. 
  • Desembre 2022. Aprovació de l'informe final del PET per part del Consell
  • Abans de 2023. Power Holdco, la filial del Grup Volkswagen que construirà la megaplanta, comprarà els terrenys en Parc Sagunt II abans que s'acabe 2022. Ho ha anunciat aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control en les Corts.
  • Gener 2023. Inici de les obres
  • 2026. Posada en marxa de la nova gigafactoria

També et pot interessar

stats