Aquests són els perfils professionals més demandats per la gigafactoria Volkswagen

Els representants del grup alemany han visitat aquesta setmana la facultat de Química de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Politècnica de València

Aquests són els perfils professionals més demandats per la gigafactoria Volkswagen / À Punt NTC

La formació en química i electromecànica són els perfils professionals de més interés per a la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, que també necessitarà professionals amb coneixements específics en cel·les de bateries i altres més generalistes com soldadors, fusters o electricistes.

El secretari autonòmic d'Ocupació i Formació, Enric Nomdedéu, ha avançat que aquests dos camps de formació obrin "una gran oportunitat" d'ocupació a la província de València i el sud de Castelló després de la confirmació del grup Volkswagen-Seat que construirà finalment a Sagunt una gigafactoria de bateries per a cotxes elèctrics.

El servei valencià d'ocupació Labora treballa des de fa diversos mesos "amb discreció" i ha mantingut trobades amb representants de Volkswagen, que també s'han reunit amb la Conselleria d'Educació, i ha visitat el centre de formació que té el grup a Mèxic.

Els representants del grup alemany han visitat aquesta setmana la facultat de Química de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Politècnica de València i, segons Nomdedéu, en el primer cas "els ha tranquil·litzat" comprovar l'"altíssim nivell" d'investigació dels professors de l'UJI.

A més de Química, la formació en mecànica i electromecànica és una altra de les necessitats bàsiques de personal de la gigafactoria, al costat de la formació específica que s'està definint i part de la qual eixirà dels mòduls que ofereix Labora i dels cicles de Formació Professional.

"S'obri un gran espai d'ocupació. És una notícia extraordinària i generarà llocs de treball directes i indirectes en l'àmbit del sud de Castelló fins a València", ha comentat Nomdedéu a EFE.

El secretari autonòmic ha assenyalat que la formació química es requereix en automoció elèctrica i en la indústria de productes de neteja, una activitat amb presència a la Comunitat Valenciana, i en indústries d'altres àmbits.

Així mateix, la Generalitat ofereix cursos sobre les denominades soft skills, que estan a la disposició de l'alumnat, ha informat el secretari autonòmic, que destaca la importància del coneixement de l'anglés per ser l'idioma de comunicació interna en empreses que empren personal de diferents procedències.

També et pot interessar

stats