L’àmbit formatiu celebra el sí de Volkswagen a la gigafactoria de Sagunt

Moltes persones s’estan formant en oficis vinculats amb la futura planta de bateries elèctriques 

L'alegria pel sí definitiu de Volkswagen a Sagunt ha arribat també a l'àmbit formatiu / À Punt NTC

A l’institut Eduardo Merelló del port de Sagunt (Camp de Morvedre) l’anunci de l’arribada de la gigafactoria va disparar les matriculacions en el cicle formatiu vinculat al sector, i, des que la multinacional alemanya va amenaçar amb no obrir la planta de bateries elèctriques, estaven amb l’ai al cor. Rubén Personaz, alumne del centre ha explicat a À Punt que tingueren un esglai perquè se suposa que els millors expedients podran accedir de forma directa a la gigafactoria.

La planta de bateries generarà 3.000 llocs de treball directes i 12.000 indirectes. Molts podrien eixir d’ací, on es forma a l’alumnat en manteniment industrial, programació de la producció i automàtica i robòtica, indica la subdirectora del centre, Estefanía González. 

L’alumnat té clar que és una oportunitat d’or per a garantir-se un futur laboral. Tant per als més joves com Sergio Muñoz —que reconeix que molts dels seus companys havien elegit aquesta formació pensant en què tindran treball segur en la gigafactoria—, com per als més majors, com Aarón Ortega, que s’hi va apuntar per a aconseguir un treball a la planta de Volkswagen i tindre un millor nivell de vida. 

Ara que la multinacional alemanya ha confirmat que construirà la gigafactoria, tenen molt clar que han d'estudiar mol per a traure les millors notes i poder accedir a un bon lloc de treball.

També et pot interessar

stats