Puig anuncia 15 milions per a construir un gran centre de formació al costat de la gigafactoria

Signat el conveni entre la Generalitat i els responsables del grup Volkswagen per avançar en la planta de bateries de Sagunt

Moment de la firma del conveni
Moment de la firma del conveni / À Punt NTC

"Hui és un gran dia". La frase de Joan Manel Serrat ha sigut parafrasejada pel president del Consell, Ximo Puig, per a resumir el que significa la signatura al Palau de la Generalitat del conveni, aquest dijous, entre el Consell i els representants del grup Volkswagen. "Recorrem el quilòmetre u de l'arribada de Volkswagen a la Comunitat Valenciana. En certa manera, s'acaba el temps de la planificació i comencem el temps de l'execució", ha assegurat. Puig ha aprofitat per fer alguns anuncis. El president ha dit que a finals d'any estarà tot previst per a licitar les obres al parc de Sagunt II. També que la Generalitat construirà un gran centre de formació pioner en l'automoció elèctrica del segle XXI, un centre formatiu orientat als llocs de treball de la gigafactoria. Ocuparà 20.000 metres quadrats, estarà al costat de la factoria i la inversió rondarà els 15 milions d'euros".

Per la seua banda, el vicepresident executiu de SEAT, Alfonso Sancha, ha explicat que la gigafactoria de Sagunt és una peça clau del projecte per a electrificar el sector de l'automoció. Sancha ha recordat que encara estan a l'espera de rebre la resolució del Perte i si és favorable mobilitzaran 10.000 milions d'euros en diverses iniciatives, entre elles en la futura planta de bateries valenciana. També ha recordat que la fàbrica subministrarà bateries a les plantes de Volkwswagen de Martorell i Navarra.

El directiu també ha dit que la planta es nodrirà exclusivament d'energia neta procedent de la planta fotovoltaica projectada al costat. La planta estarà a una distància màxima de 10 quilòmetres de la gigafactoria. Inicialment, aportarà el 20% de l'energia que necessite. Sancha també ha deixat clar que la companyia pretén formar els treballadors i els joves en aquest sector.

El cap d'operacions de Power Holdco Spain SA, Sebastian Wolf, també ha remarcat en l'acte la importància del projecte de Sagunt. Wolf ha qualificat la mobilitat elèctrica com la transformació més gran de la història. L'executiu ha detallat que la companyia invertirà 20 milions d'euros cada any en aquesta transformació i preveu generar més de 20.000 llocs de treball fins a finals de la dècada. I ha situat la planta que es construirà a Sagunt com la primera que tindrà el nou concepte empresarial complet. "Hui estem escrivint la història", ha remarcat. També ha emfatitzat la importància de què la planta s'alimente d'energia neta i també pel reciclatge.

L'acte ha comptat amb una àmplia presència de representants polítics i del món empresarial. La Generalitat ha emfatitzat el punt d'inflexió que suposa la gigafactoria en el context espanyol i europeu. "És la inversió més gran en indústria que ha rebut la Comunitat Valenciana en la seua història", ha remarcat Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, durant la presentació.

També et pot interessar

stats