Una planta fotovoltaica al costat de la gigafactoria de Sagunt li subministrarà el 20% de l'energia que necessite

Estarà a menys de 500 metres de la gigafactoria que la multinacional Volkswagen construirà a Sagunt a partir del 2023 i suposarà una inversió de 500 milions d'euros

Galán, Diess i Puig, aquest dijous
Galán, Diess i Puig, aquest dijous / À Punt NTC
05 de maig 2022 - 16:37

Ignacio Galán, president d'Iberdrola, i el seu homòleg en el grup Volkswagen, Herbert Diess, han mantingut aquest dijous un debat durant la segona part de l'acte de presentació de la futura planta de bateries de Sagunt. Al llarg de la conversa han explicat la importància d'apostar per una descarbonització i per una societat sense emissions. Iberdrola i Volkswagen han signat un acord per a construir una planta fotovoltaica al costat de la gigafactoria que subministrarà un 20% de l'energia que necessite la instal·lació i fins al 30%.

Els responsables de Volkswagen han detallat que la planta fotovoltaica serà tan gran com la planta de bateries. El parc solar estarà a menys de 500 metres de la gigafactoria, segons han detallat durant la roda de premsa posterior. Iberdrola invertirà 500 milions d'euros en aquest parc solar. La notícia l'han valorada en Twitter, entre altres, UGT-PV, que s'ha mostrat satisfeta amb la creació de llocs de treball "verds i sostenibles".

Iberdrola és una de les 62 empreses que formen part del projecte Fast Forward que lideren Volkswagen i SEAT i que s'han presentat a rebre fons europeus dins el Perte del vehicle elèctric del govern espanyol. Entre els socis també hi ha dues pimes de la Comunitat Valenciana. Una d'aquestes pimes és Nutai SL. L'empresa de Silla (Horta Sud) és una pime d'enginyeria d'automatització. És, entre altres, subministradora d'un software per a SEAT. Nutai també ha treballat per a Ford Almussafes i per a altres empreses d'automoció que fabriquen a Espanya, com ara Renault. La segona pime implicada en aquest projecte és Órbita Ingeniería, amb seu a Alcàsser (Horta Sud). L'empresa està especialitzada en l'automatització industrial, entre altres, per al sector de l'automoció.

També et pot interessar

stats