La planta pilot de les sis gigafactories de bateries de Volkswagen a Europa ja està en construcció

Una delegació encapçalada per Ximo Puig l’ha visitat per traslladar a Sagunt els aprenentatges i refermar la col·laboració amb la planta alemanya

Comença la construció de la gigafactoria de Volkswagen / À Punt NTC

Les obres de construcció de la primera gigafactoria de bateries de Volkswagen a Europa, a Alemanya, començaren fa sis mesos. És la planta pilot de les sis que posarà en marxa la multinacional alemanya a tot Europa, i estarà operativa el 2025.

Malgrat que encara està en construcció, ja treballen tot el procés de fabricació de les bateries. Una delegació valenciana encapçalada pel president Ximo Puig l'ha visitada aquest dilluns per poder traslladar a Sagunt (Camp de Morvedre) els aprenentatges i refermar la col·laboració amb la planta alemanya.

Mentrestant, a Parc Sagunt II els treballs per a condicionar els terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de bateries i les empreses auxiliars van començar el passat 12 de gener i van a bon ritme. Durant els últims dies s’ha multiplicat l’arribada de maquinària i treballadors perquè els terrenys estiguen condicionats en tres mesos. 

El següent pas és el projecte d’urbanització de Parc Sagunt II, per al qual es destinaran dos-cents milions d’euros. Paral·lelament, es començarà la construcció de la planta.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat també que s'invertirà en ocupació de qualitat per a futur amb el centre de formació Campus Battery, que tindrà uns 400 alumnes.

També estan a punt de licitar-se les obres de la carretera d'accés a la parcel·la de Power CO, que connectarà Parc Sagunt II amb Parc Sagunt I i el port. En aquestes obres s'invertiran 50 milions d'euros i la carretera estarà operativa el juny de 2024.

També et pot interessar

stats