Volkswagen inicia les contractacions per a la gigafactoría de bateries i obri oficina a València

La filial de la companyia encarregada del projecte, PowerCo, dirigirà des de la ciutat les activitats en tot Espanya i la construcció de la planta

Inauguració de l'oficina de PowerCo, filial de Volkswagen, a València
Inauguració de l'oficina de PowerCo, filial de Volkswagen, a València / Europa Press

PowerCo ES, la filial de Grup Volkswagen per a fabricar bateries, ha posat en marxa un procés de contractació d'especialistes qualificats per a la construcció i l'operativa de la gigafactoria de Sagunt.

A més, ha obert ja, en el centre de València, la seua oficina per a les activitats a Espanya. Des d'ací, dirigirà la construcció de la fàbrica espanyola de cel·les, que estarà connectada a la xarxa de gigafactories del grup el 2026.

L'empresa propietat del Grup Volkswagen, fundada el juliol de 2022, va signar la setmana passada l'acord de compra d'un terreny de 130 hectàrees en Parc Sagunt II per a la construcció de la segona fàbrica de cel·les del Grup a Europa. Es preveu crear més de 3.000 llocs de treball gràcies a la fàbrica, ha recordat l'empresa en un comunicat

El CEO de PowerCo, Frank Blome, ha afirmat que "el 2023 serà l'any de l'expansió internacional de PowerCo". "A Espanya, estem consolidant l'equip directiu i prompte començarem els primers treballs de construcció. Al mateix temps, estem analitzant els pròxims passos a seguir a Europa de l'Est i Amèrica del Nord", ha apuntat.

La gigafactoria de Sagunt tindrà una capacitat de producció anual de 40 GWh a l'any, i subministrarà el total d'aquest volum de fabricació a les plantes d'automòbils del Grup Volkswagen a Martorell i Pamplona. L'inici de la producció està previst per a 2026.

Es preveu que, en el futur, tot l'emplaçament en el polígon industrial Parc Sagunt II ocupe unes 200 hectàrees. L'expansió del negoci de PowerCo SA Espanya estarà dirigida per Thomas Dahlem, director general, i Javier Rivera, director financer.

La gigafactoria de PowerCo a València és un projecte central del programa "Future: Fast Forward", a través del que el Grup Volkswagen i SEAT SA, juntament amb altres socis, estan mobilitzant un total de 10.000 milions d'euros per a accelerar la transformació de la indústria automobilística espanyola cap a la mobilitat elèctrica.

També et pot interessar

stats