Volkswagen formalitza per 63,66 milions la compra de la parcel·la on construirà la gigafactoria de Sagunt

S'avança així, segons els terminis previstos, en el procés de construcció en l'àrea que allotjarà la fàbrica de bateries

Volkswagen formalitza per 63,66 milions la compra de la parcel·la on construirà la gigafactoria de Sagunt / À Punt NTC

PowerCo, l'empresa de bateries del grup Volkswagen, ha formalitzat la compra d'una parcel·la de Parc Sagunt II d’1,3 milions de metres quadrats on s’allotjarà la gigafactoria de bateries. L'operació s'ha tancat per un import de 63,66 milions d'euros. Així ho ha anunciat a primera hora de la vesprada d'aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha recordat que serà la planta de referència en el sud d'Europa i situarà a Espanya “en l'avantguarda de la indústria de la mobilitat elèctrica”.

L'operació s'ha tancat aquest mateix dilluns després de l'aprovació per part del Consell d'Administració d’Espais Econòmics i Empresarials (EEE), empresa pública participada al 50% per la Generalitat i al 50% per Sepides, i la posterior firma de l'escriptura de compravenda entre la societat gestora de Parc Sagunt i PowerCo.

L'anunci de la compra dels terrenys arriba tot just dos mesos després que la multinacional alemanya confirmara la seua intenció primera de construir la fàbrica de bateries d'Espanya a Sagunt. Una adjudicació que després de decidida va estar en dubte per la quantitat dels fons procedents del govern i esperats per Volkswagen.

Està previst que aquest projecte supose la creació de més de 3.000 ocupacions directes, així com un reforç de la competitivitat industrial i empresarial del nostre país. Amb aquesta compra s’avança, segons els terminis previstos en l'acord signat entre la Generalitat, EEE i PowerCo, en el procés de construcció, en l'àrea industrial i logística de Sagunt, de la gigafactoria de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics que fabricarà el grup Volkswagen.

Puig: “És una fita per al futur de l'economia valenciana”

El cap del Consell ha assenyalat que “es fa un pas essencial en el procés que es va iniciar per part del grup Volkswagen per al seu pla industrial, que suposarà una inversió de més de 3.000 milions d'euros i una fita per al futur de l'economia de la Comunitat Valenciana”. Puig ha afegit que la compra “situa aquesta operació en la fase d'execució, de manera que tindrà efectes directes i positius per al mercat de treball valencià”.

Per la seua banda, el president de Sepides, Antonio Cervera, ha destacat que l'adquisició dels terrenys en Parc Sagunt suposa “un gran avanç i reafirma el compromís d'aquesta inversió industrial sense precedents”. “Des de Sepides ens sentim molt orgullosos de formar part d'aquest gran projecte pioner, de futur i de país”, ha afegit.

Dahlem i Rivera dirigiran la gigafactoria

El CEO de PowerCo, Frank Blome, s'ha fet ressò en el seu perfil de LinkedIn de la firma dels documents per a adquirir la parcel·la, de la qual destaca les prop de 130 hectàrees, la seua distància de 30 quilòmetres al nord de València i la seua proximitat a la mar.

Blome ha recordat que la gigafactoria "ha sigut declarada part d'un Projecte Territorial Estratègic (PTE)" per part de la Generalitat i ha subratllat que la iniciativa de planificació urbana promourà la conversió de Parc Sagunt en "un clúster industrial i innovador dedicat a la mobilitat sostenible a la regió de València".

A més, Blome també informat que PowerCo ha nomenat Thomas Dahlem i Javier Rivera Jornet (finance) com a membres de la junta directiva de Power HoldCo Spain, que "dirigiran la gigafactoría de València com a projecte central per a la transformació de la indústria de l'automoció espanyola". A més, el CEO de l’empresa ha avançat que els pròxims passos seran l'obertura d'una oficina de PowerCo en el centre de València i l'esdeveniment inaugural a Sagunt.

També et pot interessar