La Generalitat trau a exposició pública el PAI dels terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de Sagunt

Les persones o institucions interessades tenen 23 dies per a consulta i presentació d'al·legacions

Terrenys del Parc Sagunt II on s'alcarà la nova gigafactoria de bateries de Volkswagen
Terrenys del Parc Sagunt II on s'alcarà la nova gigafactoria de bateries de Volkswagen / À Punt NTC

La Generalitat ha tret a exposició pública el Projecte d'Actuació Integrada (PAI) de Parc Sagunt II, per al desenvolupament i urbanització del parc empresarial on se situarà la gigafactoria de bateries per a vehicles elèctrics de PowerCo, la filial del grup Volkswagen. La publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana obri un termini de 23 dies per a consultar el projecte i presentar al·legacions.

El director general d'Urbanisme, Vicent García Nebot, assegura que l'objectiu del PAI és "desenvolupar un parc verd en el qual la urbanització estiga plenament integrada mediambientalment".

Al juliol Parc Sagunt II va tancar l'adquisició de 1.414 finques rústiques, que representen una extensió de cinc milions de metres cúbics, per a la ubicació de les instal·lacions, amb una inversió de 80 milions d'euros participada al 50% per la Generalitat i l'Estat. Garcia Nebot ha constatat que es continuen complint els terminis acordats amb Powerco.

La publicació del PAI té lloc després de la recent declaració de la gigafactoria com a Projecte Territorial Estratègic (PTE) per part del Consell, un instrument a través del qual vol atraure la implantació d'altres empreses també d'alt valor tecnològic i innovador a fi de consolidar un clúster industrial dedicat a la mobilitat sostenible a la Comunitat Valenciana.

No obstant això, el projecte ha entropessat amb l'oposició municipal sobre la ubicació de la planta fotovoltaica que, segons el projecte, ha de subministrar el 20% de l'energia. Aquesta s'ha projectat en dues zones diferenciades: una de 200 hectàrees a la partida de Montíver, al nord, i una altra més fragmentada al sud, de 50 hectàrees. El consistori saguntí va elevar un informe desfavorable, que el president de la Generalitat ha assegurat que no influirà en el procés pel seu caràcter no vinculant.

L'objectiu de la factoria, i d'altres fàbriques semblants a la Unió Europea, és contribuir a la descarbonització de l'economia, abaratir els costos dels vehicles elèctrics i reduir la dependència energètica en matèria de combustibles fòssils.

També et pot interessar

stats