El ple del Consell autoritza la urbanització de la zona industrial per a la gigafactoria de Volkswagen

El president del Consell assegura que les obres arrancaran el pròxim mes de juny

Puig, aquest dijous
Puig, aquest dijous / GVA

El ple del Consell ha autoritzat aquest divendres Espais Econòmics Empresarials a traure a licitació les obres tant d'urbanització de Parc Sagunt II, per més de 200 milions d'euros, com de la carretera que connectarà el parc empresarial amb l'autovia d'accés al port de Sagunt, per 61 milions, segons va anticipar aquest dijous el president del Consell, Ximo Puig.

Puig ha xifrat el termini d'execució de les obres d'urbanització en 24 mesos i ha anunciat l'inici de les obres per al pròxim juny (tot i que en un primer moment s'havia parlat d'aquest mes de març). Aquesta actuació s'anirà posant en servei a mesura que es vaja executant amb la finalitat de facilitar a PowerCo la construcció de la gigafactoria. La previsió és que la planta de bateries de la multinacional Volkswagen estiga en marxa en 2026.

Sobre la generació d'ocupació, el president va destacar que la iniciativa de Volkswagen tindrà un "efecte arrossegament" sobre altres empreses de sectors diversos com el químic, el logístic o el de les renovables, que repercutirà en la creació de nous llocs de treball, "de major qualitat", així com en la generació d'un "espai de prosperitat social", per la qual cosa ha animat les empreses de Castelló a presentar projectes que puguen resultar d'interés per a Volkswagen.

D'una altra banda, Puig també ha avançat que el centre de formació professional que se situarà al costat de la gigafactoria, Campus Battery serà un "centre de referència en formació i una gran oportunitat per a persones tant de la província de Castelló com per a la resta de la Comunitat Valenciana". El cap del Consell ha incidit en la necessitat de comptar amb els "professionals millor preparats", i ha afegit que no sols es necessiten enginyers, també tècnics en FP, per la qual cosa ha destacat la capacitat que tindrà Campus Battery per a formar a 2.000 alumnes en cicles de les famílies d'Electricitat i Electrònica, Instal·lació i Manteniment, Química, i Seguretat i Medi Ambient.

També et pot interessar

stats