Comença la tramitació de la gigafactoria de Sagunt

La Generalitat obri la consulta pública de la declaració com a projecte territorial estratègic i es podran presentar al·legacions fins al 12 de desembre

Ximo Puig en una acte de Volkswagen en una imatge d'arxiu.
Ximo Puig en una acte de Volkswagen en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Generalitat ha començat aquest dijous la tramitació administrativa de la gigafactoria de bateries per a vehicles elèctrics que Volkswagen construirà a Sagunt (Camp de Morvedre), amb l'obertura de la consulta pública de la declaració d'aquesta iniciativa com a projecte territorial estratègic (PTE). L'objectiu és agilitzar els terminis gràcies al mecanisme urbanístic del PRES.

Un dia després que el grup Volkswagen confirmara que finalment construirà la planta, després d'acceptar les ajudes públiques del PERTE del vehicle elèctric, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat l'anunci d'aquesta consulta pública.

A partir d'aquest divendres, i fins al 12 de desembre, es podrà consultar i presentar al·legacions a la iniciativa presentada per l'empresa Power Holdco, SA, pertanyent al grup Volkswagen, per a l'obtenció de la qualificació com a projecte territorial estratègic a Sagunt.

El document elaborat per la direcció general de Política Territorial i Paisatge de la Conselleria d'Obres Públiques, en el qual s'indiquen els problemes que es pretenen solucionar amb el pla, la necessitat i oportunitat d'aprovar-lo, els objectius i les possibles solucions alternatives, es podrà consultar en el web de la Conselleria.

La figura del projecte territorial estratègic està contemplada en la legislació urbanística valenciana per a indústries d'alt component tecnològic i innovador i s'inicia, una vegada rebuda la documentació de la Conselleria, mitjançant una consulta pública i es dona audiència als municipis afectats. Aquesta consulta pública prèvia té efectes administratius interns i preparatoris de la redacció del pla, segons indica la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Les obres desbrossament en el primer trimestre de 2023

La previsió és que en el primer trimestre de 2023 puguen començar les obres de desbrossament per a donar principi a la construcció d'una gigafactoria que suposarà una inversió de 3.000 milions d'euros i amb la qual s'esperen crear 3.000 llocs de treball directes i 12.000 indirectes.

La finalitat és poder complir el termini acordat i que en 2026 estiga construïda la primera planta de bateries d'Espanya.

També et pot interessar

stats