Els valencians Nebulossa i Almácor, un pas més a prop d’Eurovisió

El duo d’Ondara parteix com a favorit en les quinieles amb el seu himne feminista "Zorra", que ja s'ha convertit en un fenomen viral

Nebulossa interpretant "Zorra" al Benidorm Fest
Nebulossa interpretant "Zorra" al Benidorm Fest / Europa Press

Benidorm ja ho té tot preparat per a la celebració de la final del Benidorm Fest, que comença a les 22:30 hores al Palau d'Esports l'Illa de la ciutat de la Marina Baixa. Huit artistes competiran per alçar-se amb el Micròfon de Bronze i representar Espanya a Malmö (Suècia) en la 68a edició del festival d’Eurovisió el pròxim 11 de maig.

Nebulossa, el duo d’electropop d’Ondara (Marina Alta), i Almácor, el cantant de ritmes urbans de Villena (Alt Vinalopó), són les dues propostes valencianes que s'han guanyat el lloc en la final del certamen en què es donarà el nom de qui agafarà el relleu de Blanca Paloma.

La il·licitana ha sigut, de fet, la mà innocent que ha escollit l’ordre de participació en la final on Nebulossa, que va arrasar en la primera semifinal amb "Zorra", presentarà el seu himne feminista per la llibertat en cinquena posició. Dimarts aquesta cançó es va posicionar com a favorita del jurat internacional —encarregat d’atorgar el 50% dels vots— i com una de les cançons més populars entre el públic.

Amb vora 2.000.000 reproduccions del tema en Spotify i més d'1.700.000 del videoclip de "Zorra" en YouTube, en què reten homenatge a l’artista Manuela Trasobares, Nebulossa va arribar a Benidorm com la candidata més viral entre les setze que van quedar seleccionades per a les semifinals. Estan, definitivament, en un bon moment per a dur la seua crida a l’alliberament dels prejudicis a Eurovisió.

Maria Bas i Mark Dasousa pujaran a l’escenari després de María Peláe, St. Pedro —el favorit de la segona semifinal amb el seu bolero "Dos Extraños (Cuarteto de Cuerda)" i principal rival dels d’Ondara—, Angy Fernández i Jorge González. Almácor, per la seua banda, serà l’encarregat de tancar el festival després de les actuacions de Sofia Coll i Miss Caffeina.

Ordre d'actuació en la final del Benidorm Fest 2024
Ordre d'actuació en la final del Benidorm Fest 2024 / À Punt NTC

Amb una posada en escena en solitari i plena d’efectes especials, el de Villena es va assegurar el lloc en la final amb "Brillos platino", després de quedar com a quart seleccionat en la segona semifinal, gràcies al suport del jurat.

Amb el seu ritme urbà i les bases electròniques, Almácor clausura l’esdeveniment amb un dels temes més ballables de tot el certamen. Aquest dijous ja va fer moure els espectadors presents al pavelló.

Així les coses, pràcticament totes les quinieles apunten que la pugna estarà entre Nebulossa i el canari St. Pedro. L’última paraula, però, la tindran tant les veus expertes (50% dels vots) com l’audiència (el 25% de la puntuació) i el vot demoscòpic (el 25% restant) que es desvelaran al voltant de la mitjanit d’aquest dissabte.

També et pot interessar

stats