Blanca Paloma no alça el vol i queda la número dèsset

 L’artista sueca Loreen ha guanyat per segona vegada el festival i fa història com a primera dona a repetir la fita

Actuació de Blanca Paloma en el festival d'Eurovisió 2023 / Phil Noble (Reuters)
À Punt NTC
Gaspar Molín @apuntnoticies
14 de maig 2023 - 01:02 Actualitzat: 14 de maig 2023 - 11:35

En una final d’infart i com auguraven les cases d’apostes, l’artista sueca Loreen ha tornat a guanyar Eurovisió. Després del pòdium de Chanel, que va quedar tercera amb Slomo, les expectatives per a l’Eaea de Blanca Paloma eren altíssimes i els i les eurofans espanyols anhelaven que la il·licitana guanyara el Micròfon de Cristall. 

Blanca Paloma ha quedat la número dèsset i ha sumat 100 punts. El preuat guardó se’n va a Suècia, que tindrà la responsabilitat d’acollir la pròxima edició del festival. Per tant, el somni que una ciutat valenciana fora seu d’Eurovisió haurà d’esperar. 

L’artista sueca Loreen, guanyadora d'aquesta edició d'Eurovisió, amb el Micròfon de Cristall.
L’artista sueca Loreen, guanyadora d'aquesta edició d'Eurovisió, amb el Micròfon de Cristall. / Phil Noble (Reuters)

La cançó de bressol d’inspiració lorquiana de la il·licitana, tot i la seua poètica posada en escena, no s’ha pogut imposar a la gran guanyadora de la nit. La tècnica vocal de Loreen i l’emotivitat del seu tema Tattoo han consolidat una victòria molt anticipada. La sueca, que ha actuat just després de la representant d’Espanya, era la favorita del públic, la premsa i les veus expertes.  

El bes al cel que ha llançat Blanca Paloma en acabar l’actuació, dedicat a la “iaia Carmen”, ha posat un punt i seguit en la carrera de la il·licitana, que ja havia avançat que després del festival començarà a gravar el seu primer disc. “Crec que això em mantindrà amb les ales ben obertes per a continuar volant", va confessar a la premsa aquest divendres. 

Una gala farcida d'anècdotes

Aquest esdeveniment és molt més que un festival musical. Des de l'inici de la final, amb la desfilada de candidats i candidates amb les banderes nacionals, s'han pogut veure missatges polítics gens subtils. Marco Mengoni, el representant d'Itàlia, ha eixit amb la bandera LGTBI del progrés, que inclou franges que representen les persones trans i racialitzades del col·lectiu.

La combinació d'elements britànics i ucraïnesos han donat peu a imatges ben curioses. D'aquesta barreja destaca la imatge de la princesa de Gal·les, Kate Middleton, que ha aparegut en una gravació tocant el piano al ritme d'Stefania, la proposta de Kalush Orchestra, que va fer que Ucraïna guanyara el 2022.

En les xarxes socials, el compte oficial del festival ha comentat cada actuació. Sobre Blanca Paloma, a més d'una referència als autodenominats "colomets", ha cridat l'atenció que hagen canviat el nom de la "iaia Carmen" per "àvia Paloma". Tot i la confusió, la majoria d'eurofans han valorat positivament un missatge que parlava de l’orgull que hauria sentit la dona per la seua neta, Blanca Paloma.

També et pot interessar

stats