Nebulossa: “La gent se sent identificada amb ‘Zorra’ perquè parla d’empoderament i reivindicació”

El videoclip del grup valencià s'ha convertit en el més viral del Benidorm Fest i la cançó va pel camí de convertir-se en un nou himne feminista

À Punt Notícies entrevista el duo Nebulossa / À Punt NTC

Nebulossa és un dels tres grups valencians que aspiren a representar Espanya en el festival d'Eurovisió. Fan música electropop hereva dels 80 i la seua cançó "Zorra" s'ha convertit en la més viral de les xarxes socials. Un equip d’À Punt Notícies ha viatjat fins a la Marina Alta per a conéixer-los. 

"Zorra" és una proposta provocadora i feminista, que reivindica un nou ús per a un apel·latiu que sempre ha servit per a denigrar les dones. Però ara Nebulossa la fa arribar, en forma de proposta musical, per a donar ales a les dones, en lloc de tallar-los-les. Així ho conten des d'Ondara, Mery i Mark, la cantant i el productor i teclista. “Molta gent està sentint-se identificada en la cançó, perquè és d’alliberament, d’empoderament i reivindicació”, assegura la cantant Mery Bas. 

La banda va publicar els primers temes el 2020 i des d'aleshores han publicat un disc i tot un seguit de singles. Rigoberta Bandini els ha servit d'inspiració per a llançar-se de cap al Benidorm Fest. “Era una oportunitat per a donar visibilitat al projecte”, apunta Mery. 

Mark és productor musical des de fa vint anys i pel seu estudi d'Ondara ha passat grups com Zoo, La Fúmiga o les eurovisives Tanxugueiras. “Estem molt en els peus a terra, a nosaltres ens agraden les feines que tenim”, afirma. De fet, Mery té un centre d'estètica al poble, on també està present el seu esperit musical i discotequer.

El videoclip s'ha convertit en el més viral del Festival i la cançó va pel camí de convertir-se en un nou himne feminista. Té més de mig milió de reproduccions en YouTube.

També et pot interessar

stats