El Medusa converteix Cullera en epicentre de la música electrònica el cap de setmana

Vora 300.000 persones assisteixen al festival i uns 2.000 agents assumiran la vigilància per terra i per aire

Els primers medusers arribats a Cullera intentaven combatre la calor aquest dijous
Els primers medusers arribats a Cullera intentaven combatre la calor aquest dijous / Pedro J. Castillo (Medusa Festival)

La música electrònica i vora 300.000 persones prendran Cullera des d’aquest divendres de vesprada i fins diumenge. Comença una nova edició del festival Medusa, un dels més joves de la Comunitat Valenciana que, malgrat tindre menys d’una dècada de trajectòria i el parèntesi obligat per la pandèmia, ha aconseguit posicionar-se com una de les cites ineludibles per als que estimen la música electrònica a l’aire lliure.

Quatre escenaris, alguns dels dj més destacats del panorama internacional, com Steve Aoki, David Guetta o Afrojack, i un aforament i una zona d’acampada ampliats es desenvoluparà el cartell musical a partir de les cinc de la vesprada. A més, l'edició d'enguany serà una de les més caloroses de les que s'han celebrat, amb temperatures d'entre 37 i 39 graus al recinte, a causa de la ponentada que assotarà la Comunitat Valenciana durant el cap de setmana.

Per l’escenari principal del Medusa, que tindrà un marcat caràcter valencià, passaran D-Block, S-te-Fan o Giuseppe Ottaviani. Tots ells actuaran en un escenari amb reminiscències del món del circ, dissenyat per l’artista faller Manolo García. Serà un escenari colorit amb una estructura de més de trenta metres d’alt i huitanta de llarg creat expressament per a aquest festival de Cullera.

D’altra banda, en l’espai que el Medusa ha reservat per a la música tecno, estaran entre altres Carl Cox, Michel Bibi o Wade. Els aficionats al hardcore vibraran al ritme de  Broken Minds, Deadly Guns o Lady Dammahge.

Una proposta musical que ha tingut una gran acceptació entre els assistents, que han esgotat alguns abonaments i les entrades soltes anticipades i la majoria de l’oferta de tendes de campanya i càpsules oferides per a llogar per l’organització.

Tampoc queda lloc des de fa dies en cap dels díhuit autobusos llançadora programats des de poblacions pròximes i és quasi missió impossible trobar alguna plaça per a vindre en els més de quaranta autocars, organitzats pel festival, que vindran des de punts tan llunyans com Mèrida, Ourense, Salamanca o Toledo.

Aquestes xifres d’ocupació evidencien l’acceptació que s’ha guanyat el festival, malgrat haver-se implantat el 2014.

L’afluència de gent i la proliferació de les punxades, que s’han denunciat en les últimes setmanes en les zones d’oci de diversos municipis i alguns festivals, ha portat a reforçar la seguretat, de la qual s’encarregaran més de 2.000 agents. S’han establit dispositius de vigilància per terra, amb agents uniformats i de paisà, i per aire, amb un helicòpter i drons.

Al recinte del festival també hi haurà un punt violeta per a oferir informació i atenció a les possibles víctimes d’agressions sexuals.

Reordenació del trànsit rodat

Pel que fa al trànsit, fonts municipals han assenyalat que també s’ha dissenyat un dispositiu d’entrada i eixida a Cullera “per a evitar el col·lapse de les vies d’accés”, que solen presentar cues els caps de setmana de l’estiu. També s’han habilitat dues zones d’aparcament pròximes al recinte per a facilitar l’estacionament dels vehicles dels assistents al festival.

El Medusa d’enguany també tindrà una vessant solidària. Un percentatge dels ingressos en taquilla es destinaran a entitats benèfiques de Cullera.

També et pot interessar

stats