Primera denúncia davant de la Guàrdia Civil d’una jove assistent a l’Arenal Sound per presumpta submissió química

En les últimes hores es té constància de dos joves assistents al festival que han hagut de ser ateses a l'Hospital de la Plana

Imatge d'una edició passada de l'Arenal Sound
Imatge d'una edició passada de l'Arenal Sound / Europa Press

Des que dimarts una jove de Dénia va destapar públicament el primer possible cas de submissió química per punxada a la Comunitat Valenciana, set dones han denunciat ser víctimes d'aquesta mateixa situació davant de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. És el balanç que ha confirmat aquest dijous la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, encapçalada per Pilar Bernabé.

A aquestes denúncies se suma la presentada per una jove aquest dijous al matí a les dependències de la Guàrdia Civil de Moncofa. La jove està pendent dels resultats de les proves toxicològiques per a determinar si va ser víctima de submissió química, segons han confirmat a À Punt fonts de la Benemèrita. 

Els casos reportats a les autoritats es localitzen en municipis de les províncies de Castelló i València, mentre que el denunciat per la primera víctima s'investiga en el jutjat de Dénia i no entra en aquest balanç de les forces de seguretat de l'Estat.

Aquest dijous, À Punt també ha pogut confirmar que dos joves més van acudir dimecres al Punt Violeta de l’Arenal Sound assegurant que havien sigut víctimes d’una punxada. Segons la Conselleria de Sanitat, les joves van ser ateses posteriorment a l’Hospital de la Plana, a Vila-real. Segons el recompte elaborat per À Punt, almenys catorze joves han acudit a centres hospitalaris per aquest motiu l'última setmana. 

En concret, s'intenten aclarir casos a la Vall d'Uixó, on una menor va denunciar haver notat com li clavaven una agulla en el muscle tot i que les proves posteriors no li detectaren cap droga en l'organisme. En les comarques del nord hi ha altres dues denúncies, tot i que la delegació del govern no precisa els llocs. 

A Xàtiva, la Policia Nacional investiga tres denúncies presentades a la comissaria de la ciutat per aquest mateix motiu. Els fets ocorregueren la nit del 31 de juliol en una discoteca ubicada als afores, en un polígon industrial. A més, a la província de València s'ha registrat una quarta denúncia per punxada, segons confirma el departament que encapçala Pilar Bernabé, que tampoc especifica el municipi. 

Aquest dijous, la Conselleria de Sanitat informava que s'havia atés tres xiques a l'Hospital de la Plana de Castelló per possible submissió química a través de punxada en el transcurs del festival Arenal Sound, que se celebra aquesta setmana a Borriana. Els serveis sanitaris del certamen eleven la xifra de pacients ateses a la desena.  

Precisament l'allau de casos coneguts en els últims dies en espais d'oci o esdeveniments musicals de tot Espanya ha disparat la preocupació entre les assistents a l'Arenal Sound. Aquest dimecres comencen els concerts, que s'allargaran fins diumenge, i s'espera que cada dia passen pel recinte unes 60.000 persones. De manera preventiva i a l'espera del nou protocol que prepara Sanitat per a actuar en aquests casos, l'organització del festival ha establit un procediment que derivarà als hospitals qualsevol persona que arribe al punt violeta o als serveis sanitaris amb sospites d'haver patit una punxada. També preveu avisar la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats